Dáni zadržali 277 bicyklov, ukradnutých v Nórsku. Smerovali do Nemecka

Kradnuté bicykle prevážal litovský kamión. Po jeho vodičovi v súvislosti s podobným trestným činom už pátrali Nóri.

31.05.2023 18:00
pxfuel.com Foto:
Všetky ukradnuté bicykle pochádzali z Nórska. (ilustračné foto)
debata

Minulý rok vo februári sme písali o „bicyklovej lúpeži storočia“, keď Čechom absolútne profesionálnym spôsobom ukradli z kamióna drahé komponenty Shimano v neuveriteľnej hodnote 250 miliónov českých korún, čo bolo vtedy v prepočte približne 10 miliónov eur.

Perfektne zorganizovaní zlodeji vtedy použili uspávací plyn, celý kamión vystriekali hasiacimi prístrojmi a presne vedeli, čo robia – po bleskurýchlej akcii zostal kamión prázdy až na deväť škatúľ s tými najlacnejšími súčiastkami. Viac sme o prípade písali tu"

bikefun Čítajte viac Lúpež storočia: Čechom ukradli bicyklové komponenty za 250 miliónov korún!

Najnovší prípad nie je možno až tak extrémny, no nájsť 277 ukradnutých bicyklov určite stojí za zmienku. Podarilo sa to dánskej polícii, ktorá pred pár dňami oznámila, že zadržala litovský kamión smerujúci do Nemecka, v ktorom bolo zmienených 277 bicyklov. Všetky boli pritom odcudzené v Nórsku, kamión s nimi smeroval do Nemecka, kde sa zrejme mali aj predať.

Celkovú hodnotu ukradnutých bicyklov policajti odhadli na takmer 140-tisíc eur. To sa nám zdá dosť podhodnotené, pretože by to znamenalo, že priemerná hodnota kradnutého bicykla bola necelých 300 eur. A také sa medzinárodným zločincom príliš kradnúť neoplatí.

Najmä ak ich nekradli úplní amatéri – a to nekradli, pretože po zadržanom vodičovi pre „podobný trestný čin“ pátrali aj nórske orgány. Pri zásahu spolupracovali prostredníctvom policajnej agentúry EÚ (Europolu) dánska polícia s nemeckou, švédskou a nórskou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Europol #krádež bicyklov #ukradnuté bicykle
Články podľa značiek