TÜV Report: Neohúria, no sú spoľahlivé. Tieto 3 autá sú v bazároch neprávom prehliadané

Ceny automobilov stúpajú a tento trend bude pravdepodobne ešte niekoľko rokov pokračovať. Spoľahlivé lacné modely začínajú miznúť aj z autobazárov. Ešte stále však ostávajú autá, ktoré nepatria k vyhľadávaným a pritom dokážu dobre slúžiť za rozumné peniaze.

05.06.2023 06:00
autobazár, ojazdené auto, doprava, autá Foto: ,
Nájsť spoľahlivé modely s primeraným množstvom najazdených kilometrov a za rozumnú cenu je náročné.
debata (7)

Automobilový priemysel aj trh zažíva turbulentné časy. Na jednej strane sa musí prispôsobovať prísnym často sa meniacim pravidlám, na druhej musí reagovať na krízy v dodávateľskom reťazci, ktoré sa prehĺbili počas pandémie ochorenia COVID-19 a vojenského konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom.

Stúpajú preto ceny nových áut, no zároveň sa to prejavuje aj na trhu s ojazdenými vozidlami. Nájsť spoľahlivé modely s primeraným množstvom najazdených kilometrov a za rozumnú cenu je náročné, a tak prichádzajú na rad kompromisy. Jedným z najprijateľnej­ších je dizajn a prestíž značky. Pre niekoho sú to podstatné parametre, no ak má byť účelom auta hlavne slúžiť majiteľovi za čo najnižšie náklady, vzhľad je druhoradý.

TUV - kontrola vozidiel Čítajte aj TÜV Report 2023: Megarebríček spoľahlivosti áut je vonku. Toto sú jeho hviezdy a prepadáky

Modely na nasledujúcich stranách sa objavili na trhu v prvom desaťročí nového milénia. Vek teda nie je ich najsilnejšou stránkou. V predaji boli len krátku dobu, čo má na svedomí nie príliš vydarený dizajn a silná konkurencia v ich segmentoch. Nešlo však o nevydarené pokusy, a tak sú aj po rokoch pomerne spoľahlivé a prívetivé z hľadiska údržby. Potvrdzujú to dáta štatistiky spoľahlivosti TÜV Reportu, ktoré vychádzajú z pravidelných technických kontrol. Aj po rokoch dokážu stále vytŕčať z radu.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ojazdené autá #spoľahlivosť áut #autobazár
Články podľa značiek