Legendárny Velorex sa vráti na cesty

Spoločnosť Motoscoot plánuje oživiť legendárny Velorex a urobiť z neho adrenalínovú športovú trojkolku.

20.10.2009 11:05
Velorex Foto:
Velorex
debata

Spoločnosť Motoscoot spolupracuje s Jawou už od roku 2006. Aktívne sa podieľa aj na vývoji, dizajne a rozvoji jej predajnej siete, čo môže opavskému Motoscootu výrazne pomôcť pri zavádzaní Velorexu do výroby a uľahčiť jeho neskorší predaj.

Spoločnosť Motoscoot má už jedno úspešné znovuzrodenie za sebou. Pod jej krídlami totiž vzniká Jawa 555 New Pionýr. Táto novodobá interpretácia u nás veľmi dobre známeho motocykla sa uchytila aj mimo bývalého Československa a veľmi dobre sa predáva po celom svete. Veľké predaje New Pionýr zaznamenal najmä v krajinách, kde je v doprave vysoký podiel motocyklov. Projekt vznikol pri príležitosti 50. narodením pôvodného „Pioniera“.

Majiteľ Motoscootu, Pavel Brída uviedol, že Jawa New Velorex 60th Jubilee nebude žiadnym nízkorozpočtovým vozítkom, ale pravou športovou trojkolkou, ktorá poskytne vodičovi za jeho volantom mimoriadne adrenalínové zážitky.

Z dôvodu veľkej náročnosti homologizačných skúšok postaví Motoscoot v prvom produkčnom roku len 5 až 10 vozidiel, ktoré budú navyše súčasťou špeciálnej limitovanej edície. Podľa vyjadrení Motoscootu je o reinkarnovaný „Hadraplán“ záujem aj v USA.

Hlavný hrdina českej komédie Vrchní, prchni! Foto: V Club
Velorex Hlavný hrdina českej komédie Vrchní, prchni!

Prvé kusy bude poháňať štvortaktný štvorvalec z Hondy CB 1300. V budúcnosti chce však spoločnosť do New Velorexu montovať originálny motor Jawa 1000, ktorého vývoj práve prebieha v dielňach Jawy v Týnci nad Sázavou.

Prvá séria novodobých Velorexov dostane tento... Foto: Honda
Engine Honda CB 1300 Prvá séria novodobých Velorexov dostane tento motor.

Uvažuje sa dokonca aj nad ľudovejšou verziou Velorexu, ktorú by mohol poháňať štvortaktný jednovalec s objemom 660 cm3.

Aj New Velorex má mať, rovnako ako originál,... Foto: V Club
Velorex Aj New Velorex má mať, rovnako ako originál, plátenú strechu.

Limitovaná edícia prvých New Velorexov dostane laminátovú (na želanie príplatkovú karbónovú) karosériu a odnímateľnú plátenú strechu. V sériovej výbave nebudú chýbať športové anatomické sedadlá, autorádio s CD a MP3 prehrávačom a špeciálne štvorbodové bezpečnostné pásy.

debata chyba
Články podľa značiek