KTM na výstave Motocykel nebude

Už 19. marca 2009 sa začne výstava Motocykel 2009 v Bratislave, na ktorej sa zúčastňujú všetci významní predajcovia motocyklov a príslušenstva. Značka KTM sa však rozhodla túto výstavu vynechať. Škoda. Naživo to síce nebude, ale aspoň takto vám skúsime predstaviť niektoré novinky tejto značky pripravené na nadchádzajúcu sezónu.

15.03.2009 14:27
KTM RC8 R Foto:
KTM RC8 R dosahuje výkon 121 kW (165 k).
debata

RC8 R

V bežnej premávke bude RC8 R nedostihnuteľná. Foto: KTM
KTM RC8R V bežnej premávke bude RC8 R nedostihnuteľná.

Po úspechu, ktorý zožala už beztak nabrúsená RC8 prišla pre náročných vynovená ešte ostrejšia verzia RC8 R. Tlmenie ostalo v réžii značky White Power – zasväteným je jasné o čo ide, narástol aj obsah motora o 49 kubíkov na 1195 centimetrov kubických. Ruka v ruke s nárastom obsahu sa rozrástlo stádo splašených koní pod kapotami na 165 pri 10 250 otáčkach, čo je posilnenie o desať koní. Značka svoju typickú oranžovú využila len „dekoračne“ a motorku zaliala do čiernej. Cena za túto krásku je u nás stanovená na 20 900 eur.

990 ADVENTURE R

Jeden na koniec sveta poprosím. Foto: KTM
KTM 990 ADVENTURE R Jeden na koniec sveta poprosím.

Ak sa počas pracovných dní často zasekávate a myslíte na prašné cesty južnej Afriky ďaleko od šéfa, potom ste na správnej adrese. Adventure R nie len obyčajná motorka, je to krok do nového života bez pravidiel, v ktorom vám nebude nik nič vyčítať a nič vás nezastaví. Doslova! Nový, momentálne najľahší rám na trhu váži len 11 kilogramov a mal by priniesť ešte väčšiu tuhosť. Upravená bola aj podsedlovka, nová je hliníková, upravená na väčšie zaťaženie (pre prípad, že sa k šéfovi chystáte vrátiť až po tretom obídení zemegule). Najkrutejšie zaobchádzanie žehlí tlmenie od White Power a tie najväčšie problémy rieši brzdový systém firmy Brembo.

Cestovateľom za pachom adrenalínu vyšla továreň v ústrety montovaním vypínateľného ABS na modely Adventure. Na eRkovej verzii by ste ABS hľadali márne, toto je stroj, na ktorom chcú jazdci žiť so všetkou krásou ale aj nebezpečenstvom. Veci zabíjajúce zábavu (a zvyšujúce hmotnosť) tu nemajú miesto! Cena KTM 990 Adventure je 13 300 eur, verzia 990 Adventure R vás bude stáť 13 490 eur.

990 SUPERMOTO R

Teraz neviem, dnes som trikrát tankoval alebo... Foto: KTM
KTM 990 SUPERMOTO R Teraz neviem, dnes som trikrát tankoval alebo menil zadnú gumu?

Nie každého môže baviť vozenie na okruhu. Presne tak ako nie všetci majú chuť brázdiť krajiny na druhej strane zemegule. KTM nezabúda ani na túto skupinu zákazníkov. Na eRkovom Supermote budete len veľmi zriedka jazdiť na oboch kolesách, a ak predsa, zadné bude často prehrávať boj s prenosom sily na asfalt. Rozmýšľate o pokojnom premiestňovaní sa na tomto stroji? To si za tých 12 990 eur, ktoré táto verzia stojí, kúpte radšej lístky na MHD. Táto výkonná verzia má len 15 litrovú nádrž, to však bohato stačí na to, aby ľudí s menej výkonným kardiostimulátorom pripravila o život.

990 SM T

Nie je krásna? Foto: KTM
KTM 990 SM T Nie je krásna?

Blížime sa k záveru článku o novinkách KTM a stále nemáte ani jednu schválenú vašou polovičkou? Tak možno s týmto strojom uspejete, pokúsim sa tento odstavec napísať tak, aby bol výsledok iný ako istá smrť. Predstavte si spoločný výlet s manželkou alebo priateľkou  po kľukatých cestách Ápl, spanie v horských penziónoch s vôňou dreva, spoločné ranné utieranie rosy z motocykla v chladnom horskom vzduchu pod modrou rannou oblohou a večerné vysedávanie v krátkom tričku na zmrzline s prilbou na stole v maličkom prístave pri vyhrávaní jadranskej muziky. Môže byť? Tak sme doma! SM T-čko by vám malo splniť všetky predstavy o pohodovom cestovaní. Bolo by naivné myslieť si, že bude krotká ako baránok, to by musela vyjsť z brán inej továrne. Pri vývoji sa kládol dôraz na všestrannosť a jazdu s plynom nie vždy otvoreným na doraz. Potvrdzuje to aj výkon 114 koní na hranici deväť tisíc otáčok. Všetko spomenuté vás bude stáť 12 400 eur.

debata chyba
Články podľa značiek