Nový diabol sa volá Honda CB 1000R

Honda zastavila fanúšikom streetfighterom dych na niekoľko sekúnd. Spôsobilo to predstavenie novej CB 1000R, ktorá ma nahradiť obľúbenú CB 900F Hornet. Zdá sa, že éra motoriek á la Transformers prichádza naplno do módy

13.11.2007 14:55
Honda CB 1000R Foto:
Honda CB 1000R
debata

Zmena k lepšiemu

Dizajn novinky je z časti odvodený od šesťkového Horneta. Práve z neho zdedila novinka črty prednej masky, ktorá je ale navyše doplnená o samostatné diaľkové svetlo. Agresívnu siluetu vhodne dopĺňa pretvarovaný tlmič výfuku umiestnený v spodnej časti motocykla. Hlavná zmena, ale prichádza pri pohľade zozadu: jednostranne zavesené zadné koleso!

Úplne nový je aj prístrojový panel, ktorý v duchu doby prichádza v digitálnej forme. Obsahuje tri displeje podsvietené do modra.

Odhalený superšport

Brutálne tvary, to nieje všetko čo nová CB 1000R ponúka. Tí zainteresovanejší postrehli zmenené písmeno v názve z F na R (písmeno R sa v Honde ozančujú ostré športové modely).
Novinka dostala motor a prednú vidlicu z novej FireBlade, čo z nej robí poriadne ostré želiezko v ohni. Radiálne brzdy sú už samozrejmosťou.  No máme sa načo tešiť.

debata chyba
Články podľa značiek