Tarform: Elektrický caferacer ide do výroby

Elektrický pohon spôsobil doslova explóziu nových motocyklových značiek. Výnimkou nie je ani spoločnosť Tarform, ktorá prezentuje svoj „retrobajk“.

26.10.2018 19:00
debata (2)
Tarform útočí nostalgiou za šesťdesiatymi rokmi... Foto: Tarform
Tarform - elektrická motorka Tarform útočí nostalgiou za šesťdesiatymi rokmi minulého storočia. Aj preto má jeho dizajn blízko k módnym scramblerom. Vidieť to napríklad na jednoduchom koženom sedadle.

Jednoduchosť elektrického pohonu otvorila motocyklový svet novým hráčom. Jedným z nich je aj americká spoločnosť Tarform, ktorú by ste na mape výrobcov motoriek hľadali doteraz márne. V pláne má výrobu motocykla, ktorý spája elektrický pohon s líniami typickými pre módne caferacery a scramblery. Ako spomienka na šesťdesiate roky pôsobí jednoduché kožené sedadlo či kruhový digitálny prístroj.

Potrebné informácie získava jazdec s kruhového... Foto: Tarform
Tarform - elektrická motorka Potrebné informácie získava jazdec s kruhového digitálneho prístroja.

Napriek jednoduchým tvarom ukrýva Tarform modernú techniku, napríklad centrálne odpruženú zadnú vidlicu a tiež bližšie nešpecifikovaný systém monitorovania okolia, ktorý upozorňuje vodiča na hroziace nebezpečenstvo. Výkon elektromotora zatiaľ nepoznáme, ale spoločnosť prezradila, že kapacita li-ion batérie umožní dojazd od 80 do 145 km, podľa toho, či sa nachádzate v mestskej, alebo mimomestskej premávke. Dobitie akumulátorov bude trvať štyri hodiny, ale v prípade, že ich budete nabíjať len na 80 % kapacity, skráti sa doba nabíjania o 70 minút.

Moderná bude aj samotná výroba. Tarform totiž využije 3D tlač, ktorá umožní rýchly vývoj nových modelov a tiež maximálnu personalizáciu stroja podľa požiadaviek zákazníkov. Vybrať si budú môcť dokonca aj umelo generovaný zvuk „motora“. Už dnes prijíma Tarform prvé objednávky. Produkcia bude spustená do konca budúceho roka. Svoje dielo si spoločnosť cení minimálne na 18 000 dolárov.
Tarform - elektrická motorka
Tarform - elektrická motorka
+4Tarform - elektrická motorka

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #elektrická motorka #Tarform
Články podľa značiek