Harley-Davidson EV: V Milwaukee vyvíjajú ďalšiu elektromotorku

Kultový americký výrobca motocyklov má veľké plány. Vlaňajší príchod elektrického LiveWire bol len začiatkom veľkej expanzie. Portfólio rozšíri o menšie motorky, endurá, elektrobajky, ale aj ďalší elektrický stroj. Tentoraz s nádychom retra.

30.01.2020 16:00
debata
Druhý elektrický stroj z Milwaukee by mal byť... Foto: Harley-Davidson
Harley-Davidson EV Concept - 2020 Druhý elektrický stroj z Milwaukee by mal byť menším súrodencom LiveWire. Tentoraz svojím retrodizajnom odkazuje na športovú tradíciu Harleya-Davidsona.

Príchod elektrického Harleya-Davidsona LiveWire, ktorý sa predstavil vlani na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas, pravdepodobne naplnil očakávania kultového amerického výrobcu motocyklov. Plánuje totiž elektrickú ofenzívu. Nemyslíme tým už dávnejšie ohlásené elektrobajky, ale aj ďalšie motocykle. Po LiveWire by mal nasledovať stroj strednej váhovej kategórie, teda menší a ľahší ako LiveWire. Predstavu o ňom si môžeme urobiť vďaka kresbe, ktorá sa objavila na stránkach značky.Dizajn má byť inšpirovaný slávnym špeciálom XR750.

Výrobca ním chce zužitkovať slávnu športovú históriu značky spred desaťročí. Pôsobí podstatne obratnejšie ako jeho väčší súrodenec. Zo snímky vidieť, že má kompletnú výbavu pre schválenie na cestách, takže nejde len o koncept, ale o podobu pripravovaného sériového modelu. Viac informácií však Harley-Davidson nezverejnil. Pripomeňme, že firma nedávno vybudovala v kalifornskom Silicon Valley úplne nové výskumné a vývojové stredisko zamerané práve na elektricky poháňané motorky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Harley-Davidson
Články podľa značiek