NIU X Razer: Motorka, ktorá sa vypredala za dve sekundy!

Výrobca herného počítačového príslušenstva sa spojil s výrobcom e-skútrov a výsledkom je unikátny futuristický stroj, po ktorom sa "len tak zaprášilo".

10.08.2022 10:00
NIU X Razer SQi Edition Foto:
NIU X Razer SQi Edition zaujal futuristickým vzhľadom a ultranízkou cenou.
debata (1)

Výrobcovia elektroniky sa čoraz viac púšťajú do experimentovania s elektroautami a elektromotorkami. Robia tak Apple, Sony, Huawei, Xiaomi a teraz sa k nim pridal aj výrobca populárneho herného príslušenstva Razer. Ten sa spojil so spoločnosťou NIU, známou aj výrobou cenovo dostupných elektrických skútrov a spoločne začiatkom augusta predstavili elektrický skúter NIU X Razer SQi Edition.

Má futuristický vzhľad ako z filmu Tron Legacy, nízku cenu a aj jeho samotných tvorcov prekvapil jeho úspech – úvodná SQi Edition sa vypredala totiž za dve sekundy od spustenia predobjednávkového systému.

NIU X Razer Foto: Niu
NIU X Razer SQi Edition NIU X Razer

Ide o limitovanú edíciu elektrického skútra s maximálnou rýchlosťou 25 km/h, ktorý váži len približne 50 kg a môže sa pochváliť dojazdom 65, respektíve 75 kilometrov. Rám je z odľahčeného horčíku, používaného aj v letectve. Má 17-palcové kolesá, kotúčové brzdy vpredu a motor s výkonom 400 W.

Kompletne prepracovaný skúter Piaggio MP3 Čítajte viac Piaggio MP3: Trojkolesový bestseller medzi skútrami je kompletne vynovený

Energiu mu dodáva 48 V s kapacitou 20 Ah (960 Wh) alebo 24 Ah (1 152 Wh). Batérie sú odnímateľné a dajú sa nabíjať aj doma. Podrobnejšie špecifikácie skútra zatiaľ zverejnené neboli, no vraj je už v príprave aj verzia s maximálnou rýchlosťou 45 km/h.

NIU X Razer SQi Edition
NIU X Razer SQi Edition
+5NIU X Razer SQi Edition

Elektrický skúter je zatiaľ dostupný iba v Číne. Tam sa predáva za 9 999 juanov, čo je necelých 1 500 eur. Ako to bude s ďalšou výrobou tohto skútra a čí sa dostane za hranice Číny, ešte nie je jasné. Obe spoločnosti totiž jeho obrovský úspech zaskočil a musia zvážiť, ako to bude s jeho produkciou do budúcna.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #elektrický skúter #Razer #Niu #NIU X Razer SQi Edition
Články podľa značiek