Škoda ukázala novú Octaviu Tour

Špekuláciám je koniec, "novou" Octaviou Tour sa stáva druhá generácie Octavie z obdobia pred faceliftom.

01.10.2010 12:31
Škoda Octavia Tour Foto:
Škoda Octavia Tour
debata

Dlho sa medzi odbornou aj laickou verejnosťou špekulovalo, čo nahradí odchádzajúcu Octaviu Tour. Škoda údajne pripravovala nový lacný model, ktorý veľkosťou zapadne medzi Fabiu a Octaviu. Všetky polemiky však prerušila samotná automobilka, keď odhalila, že „novou“ Octaviou Tour sa nakoniec stane druhá „predfaceliftová“ generácia Octavie.

Príde verzia Combi aj klasický liftback. Foto: Škoda
Škoda Octavia Tour Príde verzia Combi aj klasický liftback.

Je to logický krok, pretože prestavba prvej Octavie na inštaláciu nových motorov spĺňajúcich emisnú normu Euro 5 by bola príliš náročná a svojim spôsobom aj nezmyselná. Omnoho jednoduchšie bolo oprášiť staré formy a s upravenou výbavou začať stavať Octavie z obdobia pred faceliftom. Zákazníci, ktorým sa súčasný facelift veľmi nepozdáva, tak navyše majú svojho „horúceho“ kandidáta späť v hre.

S naftovým motorom 2.0 TDI CR u nás nepočítajte. Foto: Škoda
Škoda Octavia Tour S naftovým motorom 2.0 TDI CR u nás nepočítajte.

Škoda bude Octaviu Tour vybavovať benzínovými motormi s objemom 1,4 a 1,6 l s výkonmi 59 (80 k) a 75 kW (102 k). Na vybraných trhoch (mimo EU) bude údajne k dispozícii aj turbodiesel 2.0 TDI CR (81 kW/110 k). Na Slovensku sa ho však pravdepodobne nedočkáme.

Slovenské ceny ani presný termín spustenia predaja „novej“ Octavie Tour automobilka zatiaľ oficiálne neoznámila. Známe sú len ceny v Čechách. Tam bude základná Octavia Tour stáť 282 500 Kč, čím cenou dokonca podlezie prvú Octaviu Tour, ktorá sa tesne pred odchodom z trhu predávala za 289 900 Kč. Či rovnakú cenovú politiku uplatní Škoda aj na Slovensku však nie je známe.

debata chyba
Články podľa značiek