Šíria sa klebety o novom BMW X4

Spolu s rastúcou obľubou SUV a crossoverov sa čoraz častejšie objavujú v médiach správy o chystanom BMW X4. Tentoraz niečo "vykecal" britský Autoexpress.

03.08.2010 14:23
BMW X6 Foto:
BMW X6
debata

Podľa jeho informácií nové BMW X4 bude menším bratom kríženca X6. To znamená, že pôjde o mix SUV (ktoré je samo o sebe mixom medzi osobným a terénnym autom) a kupé. Nová X4 by mala údajne byť postavená na základe nedávno odhalenej X3, akurát prevezme čudne tvarovanú zadnú časť z X6.

Piate dvere by mali mať rovnakú konštrukciu, ako má BMW 5 GT alebo ak chcete Škoda Superb. To znamená, že užívateľ má možnosť vybrať si, či práve otvára batožinový priestor päť- alebo štvordverového auta. Namiesto piatich miest (BMW X3) bude mať nová X4 iba štyri individuálne miesta na sedenie.

Pod kapotou žiadne prekvapenia nečakáme, overená technika bude pochádzať z BMW X3. To v preklade znamená dvojlitrový naftový štvorvalec (135 kW / 184 k) a trojlitrový benzínový šesťvalec (225 kW / 306 k).

Koncep nového BMW X4 by mal debutovať budúci rok, a ak mu obecenstvo nadelí dostatočne hlasný potlesk, je šanca, že do produkcie sa pretlačí v roku 2012.

debata chyba
Články podľa značiek