Citroën predstaví v Paríži novú značku

Francúzsky výrobca plánuje rozšíriť pole svojej pôsobnosti uvedením novej skupiny produktov pre "iPod generáciu".

19.07.2010 08:52
Citroën C-Cactus Foto:
Citroën C-Cactus
debata

Citroën povzbudený počiatočným úspechom modelu DS3, prvého z radu prémiovo strihnutých vozidiel, predstaví na jesennom parížskom autosalóne ďalšiu podskupinu svojich produktov. Mnohí čakali, že Citroën sa chystá založiť značku, ktorá by produkovala lacné automobily po vzore Renaultu a dcérskej Dacie.

Šéf dizajnu koncernu PSA Peugeot-Citroën Jean-Pierre Ploué však túto možnosť odmietol. Vyjadril sa, že prioritou novej značky nebude cena, ale jednoduchosť a dômyselnosť dizajnu, teda jej cieľová skupina budú najmä mladí ľudia, pre ktorých je dizajn alfou a omegou. Ploué považuje filozofiu novej značky za presný protipól filozofie radu DS. Kým DS je o „francúzskosti“, soche a sofistikovanosti, nová značka ctí totálnu jednoduchosť a mieri na mladšiu cieľovú skupinu než DS.

C-Cactus bol v roku 2007 sci-fi, teraz sa možno... Foto: Citroën
Citroën C-Cactus C-Cactus bol v roku 2007 sci-fi, teraz sa možno dočká série.

Názov novej značky zatiaľ Citroën uchováva v tajnosti, no nepopiera inšpiráciu v modeli 2CV. Nie však vzhľadovú, ale inšpiráciu v inovatívnosti škaredého káčatka. Jedným z prvých modelov novej značky Citroënu by mohlo byť kompaktné supermini, ktoré by čiastočne vyplnilo prázdne miesto po odchode nie príliš úspešnej C2 do dôchodku. Ploué sa však vyjadril, že nové supermini bude vďaka filozofii značky oveľa zaujímavejšie než C2.

debata chyba
Články podľa značiek