Toyota začala opäť predávať SUV model Lexus GX 460

Spoločnosť zastavila predaj luxusného SUV automobilu po tom, čo magazín Consumer Reports varoval pred kúpou tohto vozidla a označil ho za bezpečnostné riziko pre možné nebezpečenstvo šmyku v zákrutách.

03.05.2010 18:44 , aktualizované: 04.05.2010 03:45
Lexus GX 460 Foto:
Lexus GX 460
debata

Výrobca automobilov Toyota Motor Corp ohlásil, že obnovuje predaj svojho športovo-úžitkového automobilu Lexus GX 460 ktorý bol zastavený na dva týždne. Toyota zastavila predaj luxusného SUV automobilu po tom, čo časopis Consumer Reports varoval pred kúpou tohto vozidla a označil ho za bezpečnostné riziko. Dôvodom je možné nebezpečenstvo šmyku v zákrutách. Toyota stiahla z trhu aj 9400 už predaných automobilov GX 460.

V správe, ktorú automobilka poslala americkým predajcom tento týždeň, spoločnosť povedala, že nainštaluje novo navrhnutý softvér, ktorý vylepší elektronickú kontrolu stability. Systém zabezpečí väčší hydraulický tlak, keď sa zistí šmyk. Majitelia áut, ktoré museli byť upravené, dostali ako náhradu škody bezplatné umytie auta, natankovanie plnej nádrže a môžu požadovať aj kompenzáciu nákladov za zapožičanie náhradného vozidla vo výške 45 USD za deň. Automobilka pred dvoma týždňami vyhlásila, že test na kontrolu stability vykonala na všetkých svojich SUV modeloch.

debata chyba
Články podľa značiek