Po Sharane prichádza aj nový Seat Alhambra

Tesne po sesterskom Sharane sa na scéne objavuje aj technicky spriaznený Seat Alhambra. Čakajte vyspelú techniku a prémiovú kvalitu.

20.04.2010 09:15
Seat Alhambra Foto:
Seat Alhambra
debata

Stačí letmý pohľad na španielsku novinku a jej príbuzenský vzťah s VW Sharan je prezradený. Takmer rovnaká je celá bočná silueta, zhodné sú aj komponenty v interiéri a jeho celkové usporiadanie. Pozmenená je len predná časť karosérie. Smerovaniu značky zodpovedajú aj iné zadné partie.

Alhambra by mala byť emocionálnejšia ako Sharan. Foto: Seat
Seat Alhambra Alhambra by mala byť emocionálnejšia ako Sharan.

Seat technickú spriaznenosť s Volkswagenom ani tajiť nechce, tá je totiž výbornou zárukou použitia špičkovej techniky a prémiovej kvality spracovania.

Posuvné dvere budú za príplatok elektricky... Foto: Seat
Seat Alhambra Posuvné dvere budú za príplatok elektricky ovládané.

Novinka narástla do všetkých smerov, čo znamená viac priestoru, lepšiu pasívnu bezpečnosť a reprezentatívnejší vzhľad zodpovedajúci segmentu veľkých MPV.

Inak je riešená aj variabilita interiéru. Kým doterajšia Alhambra bodovala svojou rovnou podlahou a vyberateľnými sedadlami, novinka prináša koncept, pri ktorom sa sedadlá skladajú rovno do podlahy a vždy ich nosíte so sebou. Na zadné rady sedadiel nastupujú pasažieri, rovnako ako v Sharane, cez posuvné bočné dvere (na želanie elektricky ovládané).

V interiéri vládnu kvalitné materiály. Foto: Seat
Seat Alhambra V interiéri vládnu kvalitné materiály.

V päťmiestnej konfigurácii má batožinový priestor objem 885 l (pri úplne dopredu posunutom druhom rade sedadiel), po zložení druhého radu sedadiel jeho objem narastie až na 2297 l.

Po sklopení sedadiel vznikne 2297 l. Foto: Seat
Seat Alhambra Po sklopení sedadiel vznikne 2297 l.

Moderné motory

Presné technické parametre novej Alhambry Seat zatiaľ neprezradil, známe je len to, že pod jeho kapotou budú benzínové priamovstrekové motory 1.4 TSI a 2.0 TSI (110 kW/150 k a 147 kW/200 k) a naftové štvorvalce 2.0 TDI s priamym vstrekovaním common rail (103 kW/140 k a 125 kW/170 k). V ponuke nebude chýbať ani dvojspojková sedemstupňová prevodovka DSG.

Na európskych trhoch by sa mala novinka ukázať začiatkom jesene 2010.

debata chyba
Články podľa značiek