V Číne sa predstaví koncept luxusného Citroënu

Citroën predstaví v Šanghaji koncept auta, ktoré sa bude drobným Číňanom určie veľmi páčiť - luxusný sedan Citroën Metropolis Concept.

19.04.2010 11:07
Citroën Metropolis Concept Foto:
Citroën Metropolis Concept
debata

Citroën Metropolis Concept má byť dlhší ako Mercedes-Benz triedy S Long (5,2 m) a široký bude ako Maybach 62 (2 m). Zdá sa, že Čína je najperspektívnejším trhom pre segment luxusných sedanov. Na blížiacom sa autosalóne v Pekingu (23.4. – 2.5.) absolvuje svoj výstavný debut aj predĺžené Audi A8 L W12, faceliftovaný Volkswagen Phaeton a BMW radu 5 LWB.

Pohon zabezpečuje elektromotor a benzínový... Foto: Citroën
Citroën Metropolis Concept Pohon zabezpečuje elektromotor a benzínový motor 2.0 V6.

Citroën Metropolis Concept bol vyvinutý v réžii šanghajského dizajnového štúdia koncernu PSA. Stojí na modifikovanej Platforme 3, ktorá sa používa pri stavbe Citroënu C6.

Konceptu nechýbajú odvážne dizajnové prvky. Foto: Citroën
Citroën Metropolis Concept Konceptu nechýbajú odvážne dizajnové prvky.

Na pohon Citroënu Metropolis Concept slúži atypický hybridný systém HYmotion4, ktorý pozostáva z dvojlitrového šesťvalca a elektromotora. Benzínový motor sa stará o prednú nápravu, elektromotor poháňa zadnú. Ich kombinovaný výkon môže krátkodobo narásť až na 338 kW (460 k) a krútiaci moment na 430 Nm. Emisie CO2 zostávajú na úrovni 70 g/km, čo zodpovedá spotrebe 3 litre na 100 km.

Viacero detailov zverejní Citroën neskôr.

debata chyba
Články podľa značiek