Ferrari ukáže 599 GTB Fiorano Hybrid

Pre niekoho svätokrádež, pre iného logický krok. Ferrari predstaví v Ženeve hybridný model.

01.03.2010 11:55
Ferrari 599 GTB Fiorano Hybrid Foto:
Ferrari 599 GTB Fiorano Hybrid
debata

Elektické ústrojenstvo v útrobách Fiorana znamená dodatočný výkon asi 74 kW (100 k) a 149 Nm krútiaceho momentu k tomu. Tieto „bonusové“ parametre s prehľadom kompenzujú nárast hmotnosti o 100 kg. Doteraz jednu tonu hmotnosti Fiorana poháňalo 270 kW (367 k), v hybridnej verzii to bude 296 kW (403 k).

Veľké Gran Turismo priznáva farbu aj zeleným... Foto: Ferrari
Ferrari 599 GTB Fiorano Hybrid Veľké Gran Turismo priznáva farbu aj zeleným lakovaním.

Prítomnosť elektrickej výpomoci sa určite prejaví aj na spotrebe a emisiách CO2. To bolo pravdepodobne aj hlavnou motiváciou, prečo sa Ferrari pustilo do „ozeleňovania“ svojich modelov. Emisné normy sú neúprosné a každý flotilový gram CO2 navyše stojí výrobcu peniaze.

Hybridné Ferrari 599 GTB Fiorano má potenciál osloviť zákazníkov ani nie tak svojou nižšou spotrebou a vyšším výkonom, ale skôr svojim imidžom auta priateľského k životnému prostrediu, aj keď je každému jasné, že Fiorano Hybrid nie je práve najväčší priateľ lesov. No imidž je imidž.

Ferrari demonštruje svoje schopnosti na poli... Foto: Ferrari
Ferrari 599 GTB Fiorano Hybrid Ferrari demonštruje svoje schopnosti na poli ekologických technológií.

Na fotkách, ktoré pochádzajú z neoficiálnej prezenácie je zachytené zelené (ako inak) Fiorano na podstavcoch. Pod ním sú umiestnené zrkadlá, aby si obecenstvo nemuselo líhať pod auto, keď chce vidieť ekologické technológie Ferrari.

debata chyba
Články podľa značiek