Športové Toyoty ponesú písmeno G

BMW má svoje M, Audi S, Lexus F - a čo Toyota? Tá má v pláne uviesť na trh celý rad športovo upravených vozidiel s označením G.

02.02.2010 07:48
Toyota Prius Foto:
Toyota Prius
debata

Autami s označením G chce získať emocionálne orientovaný okruh zákazníkov, ktorí túžia po individuálne upravených vozidlách a ktorí sa museli zatiaľ spoľahnúť na sily externých tuningových firiem.

Toyota vyvinie nové vlastné úpravy sériových vozidiel spolu s firmou Gazoo Racing, ktorá sa podieľala aj na dolaďovaní jazdných vlastností superšportu – Lexusu LF-A. Modely nového radu ponúknu napríklad špeciálne konštrukčné komponenty a prvky v interiéri, športové zavesenie kolies, aerodynamické prvky alebo pretekárske sedadlá.

Dva výfuky na hybride? Prius G Sport ich naozaj... Foto: Toyota
Toyota Prius Dva výfuky na hybride? Prius G Sport ich naozaj má.

Prvou lastovičkou je hybridný Prius G Sport, ktorý sa predstavil zatiaľ len ako koncept na januárovej výstave tuningu v Tokiu. Má zlepšenú aerodynamiku, až o tri centimetre znížený podvozok s tlmičmi Yamaha, 18-palcovými diskami kolies a upravenými 4-piestikovými brzdami Advics s priemerom kotúčov 334 mm.

Športový nádych dostal aj interiér. Foto: Toyota
Toyota Prius Športový nádych dostal aj interiér.

Interiéru dominujú sedadlá Recaro či hliníkové pedále. Do predaja sa dostane rad G cez dílerov Toyoty ešte v roku 2010. Zatiaľ však automobilka neprezradila, či odštartuje práve Priusom G Sport, alebo iným modelom. Európski zákazníci si však na „géčkové“ Toyoty budú musieť počkať dlhšie.

debata chyba
Články podľa značiek