Hybridné kupé Volkswagen debutuje v Detroite

Volkswagen New Compact Coupe (NCC) je prvou novinkou značky v tomto roku. Odštartuje inváziu najväčšieho množstva nových modelov predstavených za rok v histórii nemeckého výrobcu.

11.01.2010 16:28
Volkswagen New Compact Coupe Foto:
Volkswagen New Compact Coupe
debata

Volkswagen NCC sa radí do skupiny full-hybridov, to znamená, že je schopný pohybu s nulovými emisiami. Elektromotor je umiestnený medzi klasickým spaľovacím motorom 1.4 TSI a sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG. Má výkon 20 kW (27 k) a pri krátkodobom pohone vozidla čerpá energiu z akumulátorov s kapacitou 1,1 kWh, ktoré sú umiestnené v zadnej časti auta. Pri brzdení elektromotor funguje ako generátor a ukladá energiu späť do batérií.

19-palcové disky Lugano vhodne dopĺňajú... Foto: Volkswagen
Volkswagen New Compact Coupe 19-palcové disky Lugano vhodne dopĺňajú jednoduché krivky.

Hlavným zdrojom pohonu je však spomínaný motor 1.4 TSI s výkonom 110 kW (150 k). Je vybavený funkciou Stop-Start, ktorá vypína motor pri behu naprázdno a šetrí tak palivo v mestskej premávke. Výsledkom spolupráce benzínového a elektrického pohonu je priemerná spotreba 4,2 litra na 100 km, čo zodpovedá množstvu vypusteného CO2 na úrovni 98 g/km. Pritom máte po pravou nohou potenciál maximálnej rýchlosti 227 km/h a zrýchlenie z nuly na 100 km/h sa vo Volkswagene NCC stane skutočnosťou za 8,6 sekundy.

LED technológie sú dnes už... Foto: Volkswagen
Volkswagen New Compact Coupe LED technológie sú dnes už "povinné".

Karoséria s dĺžkou 4,54 metra, šírkou 1,78 metra a výškou 1,41 metra poskytne miesto štyrom pasažierom a ich batožine o objeme 380 litrov. Hodnota rázvoru je 2,65 metra. Vyhotovenie interiéru spĺňa tie najnáročnejšie požiadavky na kvalitu spracovania a ergonómiu, ako už býva vo Volkswagene zvykom. Nechýba svetlá koža Berry White, či svieže kovové detaily.

Interiér srší nemeckou dokonalosťou. Foto: Volkswagen
Volkswagen New Compact Coupe Interiér srší nemeckou dokonalosťou.

Hoci sa Volkswagen New Compact Coupe tvári ako koncept, nedokáže v sebe zatajiť výrazné črty sériového modelu, ktorý by sa v portfóliu Volkswagen usadil medzi Sciroccom a Passatom CC. Možno dúfať, že sa tak stane v priebehu najbližších rokov.

debata chyba
Články podľa značiek