Nissan Qashqai dostane decentný facelift

Ešte pred oficiálnym predstavním faceliftovaného Nissanu Qashqai začiatkom roka 2010 sa výrobca rozhodol zvereniť niekoľko navnadzujúcich fotografií.

04.12.2009 16:50
qq Foto:
Nissan Qashqai
debata

Qashqai, ktorý sa montuje výhradne v Sunderlande vo Veľkej Británii, dosiahol komerčný úspech. Od uvedenia v marci 2007 sa predalo takmer pol milióna kusov. Faceliftom si chce upevniť pozíciu lídra v segmente kompaktných crossoverov.

Zmeny sa dotkli hlavne prednej časti. Nová je kapota, maska chladiča, svetlá, nárazník aj blatníky. Vzadu zostali hlavné čtry nezmenené. Horná časť zadných svetiel je teraz čírejšia. Spodná časť, v ktorej sú brzdové a koncové svetlá pozostáva odteraz z diód. Úpravy exteriéru pomohli znížiť hodnotu Cx z 0,34 na 0,33.

Facelift pomohol zlepšiť aj aerodynamiku. Foto: Nissan
qq Facelift pomohol zlepšiť aj aerodynamiku.

V interiéri pribudli malé odkladcie priestory a náladové osvetlenie. Nová je grafika ukazovateľov a palubného počítača. Podstatnejšie pre posádku bude však zlepšené odhlučnenie a odizolovanie vibrácií. Pruženie podstúpilo takisto drobné modifikácie.

Omladzovacou kúrou prejde aj Qashqai+2. Foto: Nissan
qq Omladzovacou kúrou prejde aj Qashqai+2.

Novinkou je verzia Pure Drive. Oproti obyčajnému Qashqai dostala ďalšie aerodynamické vylepšenia, pneumatiky s nízkym valivým odporom a dlhší stály prevod. To sa prejavilo na ekonomike prevádzy. Qashqai Pure Drive s motorom 1.5 dCi má emisie CO2 na úrovni 129 g/km, čo je pokles obroti bežnej verzii o 8 g/km.

Všetky vylepšenia nového Qashqai budú aplikované aj na jeho predĺženú verziu Qashqai+2. Na trh príde vynovený tandem v jari 2010.

debata chyba
Články podľa značiek