Bentley príde opäť s menom Mulsanne

Bentley po jedenástich rokoch strieda Arnage úplne novým modelom pod staronovým názvom Mulsanne.

17.08.2009 14:31
Bentley Mulsanne Foto:
Bentley Mulsanne
debata

Na podujatí Concours D’Elegance v Pebble Beach Bentley odhalil svoju novú vlajkovú loď, model Mulsanne. Ten sa hlási k odkazu zakladateľa automobilky W.O. Bentleyho a jeho majstrovského diela Bentley 8-litre z rokov 1930 a 1931. Bolo to posledné auto vyvinuté a postavené predtým, než spoločnosť skončila v rukách Rolls-Royce.

Na druhej strane je Mulsanne prvým Bentley od roku 1931, ktorý má svoju unikátnu platformu a nezdieľa ju so žiadnym modelom materskej firmy (predtým Rolls-Royce, teraz VW Group).

Hoci Bentley zatiaľ nezverejnil technickú špecifikáciu nového modelu, pošuškáva sa, že ho bude poháňať prepracovaný motor z Arnage L. Preplňovaný benzínový motor 6.75 V8 poskytuje výkon 373 kW (500 koní) a krútiaci moment 1000 Nm. Agregát dostane nové ľahšie komponenty, ako aj modifikovaný palivový systém. Do úvahy prichadza aj systém deaktivácie jednotlivých valcov pri čiastočom zaťažení.

Výsledkom použitia nových technológií je spotreba zredukovaná oproti predchodcovi až o 20%. Navyše motor Mulsanne bude schopný používať palivo E85.

Do predaja príde v polovici roku 2010, na presnejšie technické detaily si však musíme počkať do jeho svetovej premiéry na Frankfurtskom autosalóne, ktorý sa koná od 15. do 27. Septembra 2009.

debata chyba
Články podľa značiek