Subaru začalo predávať naftový Forester Country

Slovenskí zákazníci sa od júla 2009 môžu tešiť na Forester 2.0 D Country. Nové označenie znamená sadu ochranných prvkov a užitočné ťažné zariadenie.

17.07.2009 14:09
Subaru Forester Foto:
Subaru Forester
debata

Forester s naftovým motorom patrí k tomu najlepšiemu, čo môže Subaru pracujúcemu Európanovi momentálne ponúknuť. Kým benzínové verzie chytili za srdce priaznivcov značky, bežnému zákazníkovi kazila náladu ich vyššia spotreba. S príchodom naftového boxera je však všetko inak. Forester získal silu v nízkych otáčkach, chuť prekonávať na jednu nádrž obrovské vzdialenosti a jeho malá chuť po palive stále vyráža dych mnohým nezasväteným laikom.

Len ťažko by ste v aktuálnej ponuke hľadali lepšie auto na ťahanie ťažkých prívesov, či tvrdú prácu v menej dostupnom teréne. Subaru to vie, preto slovenské zastúpenie značky vzalo rozum do hrsti a prinieslo na trh limitovanú edíciu s názvom „Country“. Po technickej stránke nehľadajte žiadne zmeny, pribudli však bočné ochranné lišty, ochrana podvozka vpredu aj vzadu, nevyhnutná koncovka výfuku, ochrana nakladacej hrany batožinového priestoru a ťažné zariadenie.

Nárazníky majú efektné ochranné prvky. Foto: Subaru
Subaru Forester Nárazníky majú efektné ochranné prvky.

Forester 2.0 D Country môžete mať za rovnakú cenu ako štandardný Forester 2.0 D Comfort. Má to však jeden háčik – edícia „Country“ je limitovaná len na 30 kusov.

debata chyba
Články podľa značiek