Myslí to Citroën s konceptom GT vážne?

Tento zaujímavý koncept nám Citroën prvýkrát ukázal na minuloročnom autosalóne v Paríži. Išlo o nepojazdnú dizajnovú štúdiu a o jej sériovej výrobe sa vôbec neuvažovalo. Teraz sa však dozvedáme, že toto auto by malo zahájiť 24 hodinovku na Nürburgringu.

22.05.2009 14:24
Citroen GT Foto:
Citroën GT odjazdí čestné kolo na 24-hodinovke na Nürburgringu.
debata

Táto francúzska automobilka vyvinula koncept GT v spolupráci so spoločnosťou Polyphony, ktorá má na svedomí seriál simulátorov s názvom Gran Turismo, určený pre konzoly PlayStation od spoločnosti Sony. Auto sa dokonca ešte pred predstavením na autosalóne v Paríži objavilo v hre Gran Turismo 5 Prologue. So sériovou výrobou konceptu GT sa vôbec nerátalo, avšak po mimoriadne pozitívnych ohlasoch zo strany verejnosti sa v priebehu ženevského autosalónu začali šíriť fámy o možnosti vzniku 20-kusovej série tohto modelu.

Citroen GT Foto: Citroën
Citroen GT Citroen GT

Od 20-teho mája je Citroën GT vystavený na stánku spoločnosti Polyphony na slávnom nemeckom okruhu Nürburgring. Nie je tam však iba pre krásu. Zajtra (23.5) štartujú na Nürburgringu 24-hodinové vytrvalostné preteky a pred ich začatím by si mal koncept GT odkrúžiť jedno čestné kolo.

Citroen GT Foto: Citroen
Citroen GT Citroen GT

Koncept Citroën GT nebude chýbať ani na legendárnej 24-hodinovke v Le Mans, ktorá začína 12-teho júna. Tam sa ukáže na tradičnom predstavovaní jazdcov a tímov. Citroën GT sa dokonca zúčastni aj „festivalu rýchlosti“ v anglickom Goodwoode, ktorý sa bude konať od tretieho do piateho júla.

Citroen GT Foto: Citroën
Citroen GT Citroen GT

Podľa týchto informácii to teda vyzerá, že Citroën to s konceptom GT myslí naozaj vážne. Aj keď auto je zrejme plne pojazdné, stále nevieme, aký typ pohonnej jednotky slúži na jeho pohon. Objavujú sa špekulácie o veľkom vidlicovom osemvalci americkej produkcie, no neboli oficiálne potvrdené. Rovnako ako fakt, či sa tento koncept nakoniec dostane do výroby, alebo nie.

debata chyba
Články podľa značiek