Posledné Ferrari F430 pôjde do dražby

Posledný vyrobený kus ikonického Ferrari F430 nepoputuje do múzea, ako to býva zvykom, ale bude predmetom aukcie, ktorej výťažok je určený na pomoc obetiam nedávneho zemetrasenia v talianskom regióne Abruzzo.

14.05.2009 15:08
Ferrari F430 Foto:
Posledné vyrobené Ferrari F430 bude mať originálne dvojodtieňové sfarbenie.
debata

Pre tých, ktorých život sa točí len okolo áut a o okolitý svet sa veľmi nezaujímajú, tu máme novú správu. Tí ostatní zrejme zaregistrovali, že v talianskom regióne Abruzzo bolo pred nedávnom dosť ničivé zemetrasenie, ktoré postihlo značné množstvo ľudí. Obetiam tohto zemetrasenia sa rozhodla pomôcť aj maranellská automobilka so vzpínajúcim sa žrebcom v logu.

Keďže životný cyklus skvelého Ferrari F430 sa pomaly schyľuje ku koncu, vedenie automobilky sa rozhodlo využiť tento fakt a pomôcť obetiam zemetrasenia venovaním posledného vyrobeného kusu do aukcie. Posledné Ferrari F430 bude navyše skutočný originál. Ponesie špeciálne dvojodtieňové sfarbenie a vo vnútri bude mať plaketu s osobným venovaním výhercovi aukcie. K autu bude aj certifikát podpísaný šéfom automobilky, Lucom di Montezemolom, ktorý bude potvrdzovať, že skutočne ide o posledný vyrobený kus tohto modelu. Jeho nástupca, Ferrari F450, by sa mal objaviť už v septembri na autosalóne vo Frankfurte. Údajne ho bude poháňať 4,5 litrový vidlicový osemvalec s výkonom 550 koní.

debata chyba
Články podľa značiek