Range Rover Sport omladol

Na autosalóne v New Yorku predstavil Range Rover omladený model Sport. Zdá sa, že pod ochrannými krídlami indického koncernu Tata sa automobilke darí a rozhodne nechce prestať bojovať a popredné pozície na trhu.

05.05.2009 10:59
Range Rover Sport Foto:
Range Rover Sport
debata

Automobilka tvrdí, že nový Sport obsahuje 3000 prepracovaných súčiastok, čo by malo štyri roky starému modelu vliať do žíl novú krv a dostať ho opäť na vrchol segmentu športovo ladených SUV.

Nové sú aj výduchy na predných blatníkoch. Foto: Range Rover
Range Rover Sport Nové sú aj výduchy na predných blatníkoch.

Auto dostalo prepracovanú prednú časť karosérie s novou maskou, svetlometmi aj nárazníkom. Sport tak teraz pôsobí nižším a agilnejším dojmom, pričom sú jeho línie údajne jemnejšie a vyváženejšie. Pozmenená bola aj grafika zadných združených svetlometov.

Interiér sa drží osvedčenej schémy základného usporiadania, na ktorú sú zákazníci značky zvyknutí. Celkovým stvárnením sa však interiér posunul smerom k luxusnejšiemu Range Roveru.

V interiéri sa žiadne experimenty našťastie... Foto: Range Rover
Range Rover Sport V interiéri sa žiadne experimenty našťastie nekonajú.

Zmeny sa samozrejme dotkli aj motorovej palety, ktorú doplnil prepĺňaný motor 5.0 V8. Najvýkonnejšia verzia s ním dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 5,9 s. Konštruktéri sa sústredili aj na vyladenie podvozka, ktorý je pri ťažkých SUV kľúčovým parametrom. Tentoraz zobrali Range Rover Sport na Nürburgring a odkrúžili s ním niekoľko kôl, aby bolo naladenie pripravené na skutočne športovú jazdu. Podvozok je vybavený aj adaptívnymi tlmičmi Active Roll Control s aktívnymi stabilizátormi. Výrazne posilnili aj samotné brzdy.

debata chyba
Články podľa značiek