Seat chystá Ibizu ST

Aj keď označenie ST znie tak odhodlane, nečakajte niečo medzi bežnými Ibizami a vrcholnou verziou Cupra. V Seate si označenie ST vyhradili pre karosériou typu kombi a táto dvojica písmen je vlastne skratkou z plného názvu Sports Tourer.

07.04.2009 11:39
Seat Ibiza ST Foto:
Ibiza ST bude športovo strihnuté kombi.
debata

Zatiaľ máme k dispozícii iba túto jedinú skicu Ibizy ST a kedy toto auto bude hotové ešte nevieme povedať. Dá sa však očakávať, že „kombík“ odvodený od Ibizy by mohol mať svoju výstavnú premiéru už na niektorom z najbližších svetových autosalónov. Pod kapotou bude mať Ibiza ST zrejme rovnaké pohonné jednotky, ako aj ostatné verzie Ibizy, no s príchodom novej karosárskej verzie sa možno do Ibizy dostanú aj nové agregáty z poslednej generácie Volkswagenu Polo.

Za dizajn verzie ST je zodpovedný Luc Donckerwolke, ktorý predtým pracoval pre Lamborghini. Na skici si môžete všimnúť prvky „šípovitého“ dizajnu, ktoré sú typické pre tohto dizajnéra. Aj keď teda bude Ibiza ST praktickým kombi, nezaprie v sebe športový charakter a dokonale tak bude spĺňať predstavu vedenia koncernu Volkswagen, podľa ktorého má Seat zastávať úlohu športovo orientovanej značky koncernu.

debata chyba
Články podľa značiek