Mitsubishi predstaví Outlander GT

Táto automobilka z "krajiny vychádzajúceho slnka" odhalí na autosalóne v New Yorku najsilnejšiu verziu jej modelu Outlander. Dovtedy si však budeme musieť vystačiť iba s jediným rozmazaným obrázkom tohto SUV s označením Outlander GT.

06.04.2009 16:07
Mitsubishi Outlander GT Foto:
Najsilnejšia verzia Outlanderu si bude rozumieť skôr s kvalitným asfaltom ako s terénom.
debata

Aj keď zatiaľ máme k dispozícii iba túto jedinú fotku, už z nej sa dá vyčítať, že predná časť Outlanderu GT je inšpirovaná vrcholným modelom značky (Mitsubishi Lancer Evolution), z ktorého si prepožičala dizajn evokujúci bojovú stíhačku. Podvozok verzie GT by mal byť oproti štandardnému Outlanderu o niečo nižší a zameraný viac na cesty, ako na terén. Tak isto by mali byť súčasťou štandardnej výbavy kolesá s nižším profilom a silnejšie brzdy.

Outlander GT prichádza aj z niekoľkými technickými novinkami. Azda najdôležitejšou z nich je nová automatická prevodovka, ktorá pri zastavení okamžite zaradí neutrál a znižuje tak spotrebu paliva. Pod kapotou Outlanderu by mal pracovať trojlitrový vidlicový šesťvalec. Tento zážihový agregát nájdete aj v Outlanderi XLS (americký trh), v ktorom dosahuje výkon 161 kW (220 k) a krútiaci moment 277 Nm. Dá sa teda očakávať, že verzia GT bude o niečo silnejšia. Je však určená primárne pre USA a do Európy sa možno ani nedostane.

debata chyba
Články podľa značiek