Na svoj nový model S má Tesla už 520 objednávok

Tesla S bola predstavená iba minulý týždeň a okamžite zožala obrovský úspech. Teraz už výrobcovi zostáva iba postaviť továreň v Californii, aby mohol spustiť jej produkciu. Na to si však potrebuje požičať 350 miliónov amerických dolárov.

03.04.2009 17:29
Tesla S Foto:
Tesla S
debata

Iba pripomenieme, že tento elegantný štvordverový sedan, je v skutočnosti päťdverový hatchback. V interiéri nájdete päť plnohodnotných miest a dve „núdzové“ orientované proti smeru jazdy. Teslu S poháňa elektromotor, ktorého zdrojom energie sú batérie nabíjateľné z elektrickej siete. Na stovku toto auto zrýchľuje za skvelých 5,6 sekundy a dojazd predstavuje vzdialenosť 480 km.

Tesla S Foto: Tesla
Tesla S Tesla S

Tesla S tiež zaujala svojou priaznivou cenou, ktorá bola podľa našich prvých informácií 50 000 amerických dolárov. Auto by však v skutočnosti malo stáť 57 500 dolárov, ale keďže americká vláda podporuje predaj vozidiel tohto typu, tento cenový rozdiel za zákazníka zaplatí vláda. Keďže u nás niečo také zatiaľ nefunguje, cena by bola nie predtým avizovaných 37 000 €, ale okolo 43 000 €. To sa však najprv musí úspešne rozbehnúť výroba tohto auta a výrobca sa ešte musí rozhodnúť, že ho bude dovážať aj k nám.

debata chyba
Články podľa značiek