Opel predstavil nové SUV - model Mokka

Mitsubishi ASX, Citroën C4 Airdream a Peugeot 4008 dostanú nového rivala. Nové SUV Opel Mokka.

10.01.2012 15:02
Opel Mokka Foto:
Opel Mokka sa na trh dostane koncom roka 2012.
debata

Na prvý pohľad môžete mať problém, medzi ktoré SUV novú Mokku zaradiť, pomôžte si však jej dĺžkou 4280 mm hneď máte vo veci jasno. Svojimi proporciami útočí na segment, v ktorom je teraz Mitsubishi ASX a čoskoro k nemu pribudnú francúzske dvojičky Citroën C4 Airdream a Peugeot 4008 (s Mokkou majú takmer identickú veľkosť). Opel toho veľa neprezradil, svetovú premiéru však chystá už na jarný ženevský autosalón, takže zverejnenie presnejších technických parametrov na sebe nenechá dlho čakať.

K dvom najvyšším výbavách Enjoy a Cosmo dostane... Foto: Opel
Opel Mokka K dvom najvyšším výbavách Enjoy a Cosmo dostane 18-palcové disky kolies.

S pohonom predných alebo všetkých kolies

Mokka bude k dispozícii s pohonom všetkých kolies ako aj s pohonom výlučne prednej nápravy. Opel v svojej správe uvádza, že štandardnou výbavou všetkých verzií bude elektronický stabilizačný systém, systém regulácie trakcie (Traction Control), asistent rozjazdu do kopca (Hill Start Assist) a asistent zjazdu z kopca (Hill Descent Control).

Po sklopení zadných sedadiel v Mokke odveziete... Foto: Opel
Opel Mokka Po sklopení zadných sedadiel v Mokke odveziete 1372 l batožín.

Dva benzínové a jeden naftový motor

Základným pohonom bude atmosférický štvorvalec 1.6 16V s výkonom 85 kW/115 k, nad ním v cenníku nájdete prepĺňaný štvorvalec 1.4 Turbo vyladený na 103 kW/140 k. Bez nafty by to v Európe nešlo, Opel vám preto k Mokke ponúkne aj turbodiesel 1.7 CDTI s výkonom 96 kW/130 k a krútiacim momentom 300 Nm. Agregáty 1.4 Turbo a 1.7 CDTI je možné kombinovať aj so šesťstupňovým automatom, štandardom však sú šesťstupňové manuálne prevodovky (aj pre atmosférickú verziu 1.6 16V). V rámci snahy o maximálne možné zníženie meraných emisií budú všetky verzie s manuálnymi prevodovkami vybavené štart-stop systémom.

Opel Mokka sa na trh dostane koncom roka 2012.

debata chyba
Články podľa značiek