Renault Megane RS na ochutnávku

Aj keď najvýkonnejšia verzia nového Renaultu Megane bude verejnosti odhalená už o pár dní na autosalóne v Ženve, Renault s jeho finálnou podobou robí ešte drahoty. Paradoxom ale je, že táto fotka pochádza údajne priamo z oficiálnych stránok tejto francúzskej automobilky.

02.03.2009 15:16
Renault Megane RS Foto:
Dizajn sériového prevedenia Meganu RS odkazuje na štúdiu Megane Trophy.
debata

Na rozdiel od niektorých výrobcov, Renault zrejme nechce pripraviť verejnosť prítomnú na autosalóne v Ženeve o moment prekvapenia vo chvíli, keď budú z nového RS-ka po prvýkrát sťahovať plachtu. Na tento model teda ešte stále platí informačné embargo a zatiaľ nemáme ani žiadne oficiálne fotografie sériového prevedenia. Nevieme, či sa to stalo omylom, alebo „omylom“, ale táto fotka sa vraj dnes nakrátko objavila priamo na oficiálnych stránkach Renaultu. Nestačili ju však stiahnuť dosť rýchlo na to, aby obletela celý svet.

Aj keď jediná fotografia nám toho veľa nenapovie, každému je jasné, kde hľadali dizajnéri inšpiráciu tentokrát. Renault Megane RS si totiž niektoré dizajnové prvky prepožičal z konceptu Megane Trophy, ktorý bol vystavený na poslednom autosalóne v Paríži. Pri pohľade spredu zaujme dvojfarebný nárazník s veľkými otvormi na nasávanie vzduchu. Nechýbajú ani LED diódy na denné svietenie.

Pod kapotou by mal pracovať turbodúchadlom preplňovaný zážihový dvojliter. Jeho výkon je odhadovaný až na 183 kW (250 k), zatiaľ čo krútiaci moment by sa mal pohybovať okolo 340 Nm. Presnejšie informácie spolu s ďalšími fotografiami však budeme mať už o pár dní. Keď teda zistíme niečo nové, budeme vás o tom bezodkladne informovať.

debata chyba
Články podľa značiek