Opel upravil Amperu

Automobilka tvrdí, že ich elektromobil s bezpečnosťou problémy nemá. Napriek tomu vo fabrike Amperu mierne upravili.

12.01.2012 15:06
Opel Ampera Foto:
Na Slovensku by sa Ampera mala objaviť v apríli 2012.
debata

V reakcii na zverejnené problémy sesterského modelu Chevrolet Volt vyhlásil šéf automobilky Opel, Karl-Friedrich Stracke, že Ampera bola vždy úplne bezpečným automobilom. V minulom roku dokonca získala päť hviezdičiek, čo je maximum v náročných bariérových testoch Euro NCAP.

Napriek tomu priniesol Opel ďalšie vylepšenie svojho elektromobilu Ampera, ktoré má ešte viac znížiť riziko vzplanutia batérií aj po dlhej dobe od ťažkej havárie vozidla. Uvedené vylepšenia zahŕňajú predovšetkým úpravu štruktúry automobilu a modifikácie systému chladenia batérií, ktoré by tak mali byť ešte lepšie chránené pri veľmi silných nárazoch do boku vozidla.

Technické úpravy Ampery

  • zvýšenie pevnosti nosnej štruktúry vozidla
  • doplnenie čidla, ktoré monitoruje množstvo kvapaliny v zásobníku média chladiaceho systému akumulátorov
  • doplnenie zásobníka kvapaliny chladiaceho systému akumulátorov o špeciálnu prírubu v hornej časti nádržky, ktorá znižuje riziko preplnenia rezervoáru

Potrebné úpravy na vozidlách, ktoré už boli expedované z USA, kde sa Ampera vyrába, budú realizované po ich prívoze do Európy. Pre automobily, ktorých výroba sa po vianočnej prestávke znova rozbehne v nasledujúcich dňoch, budú tieto modifikácie zahrnuté už priamo vo výrobnom procese.

Opel teda plánuje dodať prvé kusy modelu Ampera európskym zákazníkom už vo februári. Na našom trhu by sa Ampera mala objaviť v apríli 2012.

debata chyba
Články podľa značiek