Volkswagen odhalil nové fotografie verzie Golf GTI

Aj keď sa u nás predaj novej generácie Volkswagenu Golf už pomaličky rozbieha, verzia GTI zatiaľ ani nie je v cenníku. Kým uvidíme prvé kúsky reálne jazdiť na našich cestách, musíme sa uspokojiť aspoň s týmito fotografiami.

02.02.2009 18:49
Volkswagen Golf GTI Foto:
Doteraz sme mali možnosť vidieť novú generáciu Golfu GTI iba v bielej farbe.
debata

Volkswagen Golf GTI mal svoju výstavnú premiéru už minulého roku v Paríži, súčasne s bežnými verziami Golfu šiestej generácie. Zatiaľ čo nový Golf s dvojlitrovým TDI-čkom pod kapotou sme už mohli podrobiť nášmu redakčnému testu, verziu GTI poznáme zatiaľ aj my iba z obrázkov.

Na jediných oficiálnych fotografiách, ktoré boli k dispozícii, figurovalo biele auto. Tie sme zverejnili už dávnejšie, no teraz pribudli zábery červeného auta. Ak sa teda chystáte na kúpu tohto klasického „hot-hatchu“, môžete sa rozhodnúť, či sa vám páči viac v bielej, alebo červenej farbe. Dá sa očakávať, že po vzore minulej generácie bude pri tomto modeli obmedzený výber farieb. V ponuke by však ešte nemala chýbať čierna farba a strieborná metalíza.

Len pripomíname, že pod kapotou šiestej generácie Golfu GTI pracuje známa pohonná jednotka 2,0 TFSI. Oproti minulej generácii výkon narástol o 10 koní na výsledných 210 k (155 kW). Maximum krútiaceho momentu predstavuje 280 Nm. Volkswagen Golf s týmto motorom zrýchli z nuly na stovku za 7,2 sekundy a zrýchľovať prestane až pri rýchlosti 239 km/h.

debata chyba
Články podľa značiek