Ford Focus RS sa už vyrába

Včera začali z výrobnej linky v nemeckom Saarlouis schádzať prvé kusy najvýkonnejšieho sériového prevedenia Fordu Focus všetkých čias. Po štyroch rokoch tak Ford opäť vypustil na cesty "ostrý" Focus s magickým označením "RS".

21.01.2009 12:30
Ford Focus RS Foto:
Ford Focus RS
debata

Továreň v Saarlouis je jednou zo siedmich závodov Fordu v Európe. Od spustenia výroby v roku 1970 bolo v tomto závode vyrobených už cez jedenásť miliónov áut. Začínalo sa s modelom Capri, neskôr sa tu vyrábal Escort, alebo napríklad aj Fiesta. Dnes továreň produkuje Focusy typu hatchback a kombi. Tak isto sa tu vyrábajú modely C-MAX a Kuga.

Čalúnenie sedadiel bude ladiť s farbou karosérie. Foto: Ford
Ford Focus RS Čalúnenie sedadiel bude ladiť s farbou karosérie.

Len pripomíname, že 2,5 litrový päťvalec s turbodúchadlom je vo Focuse RS vyladený až na 300 koní a disponuje krútiacim momentom 440 Nm. Prenášať ho však bude opäť iba na predné kolesá. Sme veľmi zvedaví, ako sa konštruktéri Fordu s týmto problémom popasovali. Každopádne, výrobca sľubuje zrýchlenie z nuly na stovku za 5,9 sekundy a maximálnu rýchlosť 264 km/h.

Ford Focus RS Foto: Ford
Ford Focus RS Ford Focus RS

Aj keď je výroba verzií RS už v plnom prúde, prvé kusy budeme môcť vidieť na predajniach až v apríli. Na výber budú iba tri farby: zelená „Ultimate Green“, modrá „Performance Blue“ a biela „Frozen White“.

debata chyba
Články podľa značiek