Suzuki Equator bojuje na americkom trhu

Automobilka Suzuki je v Európe známa výrobou menších a obratných modelov. V USA však s touto veľkostnou kategóriou žiadny výrobca neprerazí, preto sa Suzuki spojilo s Nissanom, ktorý už s výrobou veľkých pick-upov svoje skúsenosti má. Výsledkom ich spolupráce je Suzuki Equator.

17.12.2008 11:20
Suzuki Equator Foto:
Suzuki Equator technicky vychádza z modelu Nissan Frontier.
debata

Veľký pick-up s logom Suzuki technicky vychádza z modelu Nissan Frontier a na americký trh prichádza v dvoch karosárskych verziách. Extended Cab má dvojdverovú štvormiestnu kabínu, zatiaľ čo luxusnejšia Crew Cab ponúka aj zadným pasažierom samostatné dvere.

Equator má celkovú dĺžku 5258 mm, predĺžená štvordverová verzia Crew Cab je dlhá dokonca až 5612 mm. Tieto rozmery už zaisťujú potrebný rešpekt aj na amerických cestách, v Európe by bolo auto týchto rozmerov naopak najmä v mestskej premávke takmer nepoužiteľné. Šírka auta je 1850 mm, výška 1745 až 1780 mm a rázvor 3200 mm (predĺžená verzia až 3554 mm).

Equator Extended Cab má dvojdverovú kabínu. Foto: Suzuki
Suzuki Equator Equator Extended Cab má dvojdverovú kabínu.

Na pohon slúži benzínový šesťvalec 4.0 V6 s výkonom 192 kW (261 k), ktorý poháňa prostredníctvom šesťstupňovej automatickej prevodovky všetky štyri kolesá. Na želanie je k dispozícii len pohon zadných kolies. Pre skromnejších pripravilo Suzuki verziu s pohonom výlučne zadnej nápravy, päťstupňovou manuálnou prevodovkou a benzínovým motorom 2.5 R4 s výkonom 112 kW (152 k). Naftový motor by ste pod kapotou tohto amerického pick-upu hľadali márne.

Výroba modelu Suzuki Equator prebieha v montážnom závode automobilky Nissan, kde zbieha veľké Suzuki z výrobných pásov spolu s modelom Nissan Frontier.

debata chyba
Články podľa značiek