Nová generácia Mercedesu triedy E je odhalená

Aj keď táto štuttgartská automobilka plánovala zverejniť fotografie svojho nového sedanu vyššej strednej triedy až v januári, opäť všetko zariadil internet a nové "éčko" môžeme vidieť už teraz. Fotiek je síce málo a sú v mizernej kvalite, no automobilky väčšinou na takéto situácie reagujú predčasným oficiálnym odhalením.

10.12.2008 13:08
Mercedes E Foto:
Nová generácia Mercedesu triedy E.
debata

Aj keď naživo budete môcť vidieť nový Mercedes triedy E až v marci na autosalóne v Ženeve, je pravdepodobné, že viac fotiek a hlavne v lepšej kvalite uvoľní automobilka v priebehu nasledujúcich dní. Už aj na týchto fotkách však vidíme, že aj v prípade triedy E Mercedes definitívne opúšťa predné kruhové svetlomety a celkový dizajn nového modelu sa nesie v štýle súčasných moderných Mercedesov.

Mercedes E Foto: Mercedes
Mercedes E Mercedes E

Zatiaľ nemáme žiadne oficiálne technické informácie o novej triede E, ale vieme, že sa v nej predstaví nová generácia moderných vznetových štvorvalcov. Nový model oproti tomu predchádzajúcemu údajne podrástol do dĺžky aj do šírky v rámci zväčšovania komfortu a priestrannosti interiéru. Nové „éčko“ je vybavené najmodernejšími, ale už známymi bezpečnostnými technológiami ako „stráženie jazdných pruhov“ či „night vision“. Nová limuzína má údajne veľmi prepracovanú ochranu chodcov. Ak by došlo k zrážke, predná kapota sa dokáže nadvihnúť o 5 cm, aby zmiernila dopad chodca na kapotu.

Mercedes E Foto: Mercedes
Mercedes E Mercedes E

Na ženevskom autosalóne by sa okrem sedanu malo predstaviť už aj kombi a kupé. Z triedy E by mal vzniknúť aj kabriolet, ale na ten si budeme musieť počkať ešte o niečo dlhšie.

debata chyba
Články podľa značiek