Seat Leon Linea R

Seat ponúka svoj model Leon dokonca až v dvoch rôznych športových verziách. Pre vyjadrenie španielskeho temperamentu je zrejme aj to málo a tak táto automobilka uviedla na trh ďalšie športové prevedenie modelu Leon s názvom Linea R.

14.11.2008 14:07
Seat Leon Foto:
Originálne 18-palcové disky kolies verzie Linea R.
debata

Zatiaľ čo verzia Cupra stojí na vrchole potravinového reťazca modelového radu Leon, verzia FR sa pohybuje niekde na nižších priečkach pomyselného rebríčka. Nová verzia Linea R bude mať v tejto hierarchii bližšie práve k verzii FR. Napriek tomu, že modely Linea R budú mať oproti bežným Leonom športovejší podvozok a silnejšie brzdy, ide skôr o optický paket ako o rozsiahle technické úpravy.

Na výber budú tri pohonné jednotky. Zážihový turbodúchadlom preplňovaný dvojliter s výkonom 147 kW (200 k), ktorý poznáme napríklad z Golfu GTI a Octavie RS, a tiež dvojlitrový turbodiesel s výkonom 125 kW (170 k). Obidva motory sú dostupné aj pre verziu FR, ale model Linea R si budú môcť zákazníci objednať aj s motorom 1,8 TSI, ktorý dosahuje výkon 118 kW (160 k).

Športové zameranie verzie Linea R je evidentné aj v interiéri. Nechýba kožený prešívaný volant, športová radiaca páka a pedále. Napriek tomu na nás interiér Leonu FR pôsobí športovejšie. Naopak Linea R má agresívnejší zovňajšok. Nové sú nárazníky, spojler nad zadným oknom, nástavce prahov a disky z ľahkej zliatiny, ktoré obúvajú pneumatiky s rozmermi 225/40 R18.

Rovnaké doplnky si však môžete objednať aj na ktorúkoľvek inú verziu Seatu Leon zo značkového Seat Sport Styling paketu. Pre ostatné verzie je však k dispozícii namiesto originálneho zadného nárazníka iný, ktorý ma iba jedno vyústenie výfuku a to v strede nárazníka.

debata chyba
Články podľa značiek