Seat Ibiza ECOMOTIVE je najekologickejším vozidlom

Podľa Verkehrs-Klubu je najekologickejším vozidlom predávaným na nemeckom trhu Seat Ibiza ECOMOTIVE poháňaný motorom 1.4 TDI PD. Tento model sa tak zaradil na prvú priečku v zozname Verkehrs-Klubu Deutchland 2008/2009 v kategórii prostrediu prospešných vozidiel. Hodnotilo sa podľa produkcie emisií oxidu uhličitého.

26.08.2008 11:09
Seat Ibiza Foto:
Seat Ibiza ECOMOTIVE má kombinovanú spotrebu nafty len 3,8 l/100 km.
debata

Seat sa rovnako, ako ostatné automobilky musí pripraviť na obdobie, kedy začnú platiť ešte prísnejšie emisné normy. Jednou z možností je výroba úsporných verzií svojich modelov, ktoré produkujú málo CO2 a tým pomáhajú znižovať priemernú produkciu CO2 celého modelového radu.

V prípade radu Ibiza plní túto úlohu verzia ECOMOTIVE, ktorú poháňa známy koncernový naftový trojvalec 1.4 TDI PD (59 kW/80 k). Kultúrou chodu síce výrazne zaostáva za konkurenciou, ale jeho rekordne nízka kombinovaná spotreba 3,8 l/100 km mu zabezpečuje produkciu CO2 v množstve len 99 g/km. Okrem samotného motora sa o nízku spotrebu stará prevodovka s dlhšími prevodmi, pneumatiky so zníženým valivým odporom a aerodynamické doplnky karosérie.

debata chyba
Články podľa značiek