Mazda Kamazai sa predstaví v Moskve

Mazda odhalí 26. augusta 2008 na Moscow International Automobile Salon (MIAS) športový crossover, koncept Mazda Kamazai. Kamazai po japonsky približne znamená "krútiaci sa vietor" a vyjadruje dizajn, ktorý ponúka svaly, ale zároveň aj ladný pohyb.

17.07.2008 21:39
Mazda Kamazai Foto:
Dizajn Mazdy Kamazai spája svaly s ladnosťou pohybu.
debata

Koncept je založený na dlhodobej vízii automobilky Mazda zameranej na vývoj nových technológií a na programe Zoom-Zoom. Mazda sa snaží dosiahnuť unikátnu rovnováhu medzi radosťou zo športovej jazdy a zároveň ekologickou a bezpečnou prevádzkou. Spoločne s konceptom Kamazai sa v Moskve predstaví aj SUV Mazda CX-9, ktoré na tohtoročnom autosalóne v Detroite získalo cenu  North Americal Truck of the Year 2008.

Koncept Kamazai pokračuje v rozvíjaní dizajnového smeru „Nagare“ – a to spojením splývavých kriviek s aerodynamickými proporciami. Dizajnové linky sú inšpirované vetrom v prírode a evokujú vizuálnu ľahkosť. Výrazná predná mriežka, zdôraznené lemy predných blatníkov a hladká línia strechy kombinovaná s 22-palcovými diskami kolies sa podpísali pod nekonvenčne emotívny vzhľad.

Mazda Kamazai ponúka pohon 4×4 a celkom novú prevodovku. Dynamika jazdy, nízka spotreba a nízke emisie CO2 hrali pri návrhu konceptu poprednú úlohu.

Mazda Kamazai bola vytvorená špeciálne pre Moscow International Automobile Salon a naznačuje, akým smerom sa bude Mazda uberať pri tvorbe možného budúceho kompaktného crossoveru. Segment kompaktných SUV je navyše v Rusku druhým najväčším – predstavuje asi 13 percent z celkového predaja nových vozidiel.

debata chyba
Články podľa značiek