Mazda RX-8 prešla omladzovacou kúrou

Mazda RX-8 je na trhu už od roku 2003 a za ten čas si stihla získať veľkú obľubu. Keďže Mazda v blízkej budúcnosti neplánuje jej nástupcu, rozhodla sa aspoň zatraktívniť súčasný model.

14.03.2008 12:45
Mazda RX-8 Foto:
Zmenil sa predný nárazník, parkovacie svetlá sa premiestnili nad nasávací otvor pre brzdy.
debata

Inovovaná verzia Mazdy RX-8 sa už predviedla na autosalóne v Tokiu a v Detroite. Išlo ale o športovejšiu verziu RS, určenú na japonský trh. Či sa bude Mazda RX-8 RS predávať aj na Slovensku, zatiaľ nevedno. Známe je iba to, že k dispozícii budú ako doposiaľ dve verzie. Tá silnejšia akoby „ereske“ z oka vypadla, no a tá slabšia sa od nej tiež nijako markantne nelíši. Dizajnéri jej iba decentne ubrali na agresívnosti absenciou zadného krídla a predného „lízatka“. Odlišné sú aj disky kolies z ľahkých zliatin. 

A čo sa zmenilo oproti pôvodnej verzii? Už na prvý pohľad nové nárazníky. Zadné svetlá odteraz obsahujú aj LED diódy. V interiéri je nová iba mierne pozmenená grafika prístrojov a ich biele podsvietenie. Pod kapotou sa toho zmenilo taktiež len minimum. Japonskí inžinieri sa trochu pohrali s prevodovými pomermi, aby tak urýchlili odozvu na plyn v nižších otáčkach. Okrem iného sa aj mierne zvýšila tuhosť karosérie a oproti pôvodnému modelu sa o čosi zlepšila aerodynamika.

debata chyba
Články podľa značiek