Mitsubishi ukázalo nový Outlander

Na ženevskom autosalóne sa Mitsubishi predvedie úplne novou generáciou svojho SUV Outlander.

09.02.2012 11:03
Mitsubishi Outlander Foto:
Nový Outlander príde s naftovým motorom 2.2 DI-D MIVEC vlastnej konštrukcie.
debata (1)

Technické detaily týkajúce sa nového Outlandera automobilka prezradí až pri jeho svetovej premiére na ženevskom autosalóne, už teraz však naznačila, že bude veľkorysejší k posádke, ponúkne jej bohatšiu výbavu a výrazne zredukuje svoj dopad na životné prostredie.

S vlastným naftovým motorom

Hneď od uvedenia na trh bude Outlander k dispozícii s dvomi motormi a pohonmi 2WD alebo 4WD. Základom bude benzínový atmosférický štvorvalec 2.0 MIVEC, väčšej popularite sa však bude pravdepodobne tešiť úplne nový turbodiesel 2.2 DI-D MIVEC (4N14) vlastnej konštrukcie. Technicky bude vychádzať z naftového agregátu s objemom 1,8 l, ktorý automobilka momentálne montuje aj do SUV Mitsubishi ASX.

Aj ako hybrid

Automobilka Mitsubishi zároveň prezradila, že súčasťou modelového radu Outlander bude aj hybridná verzia využívajúca techniku konceptu PX-MiEV II (dojazd viac než 800 km).

Po predstavení nového Outlandera bude nasledovať jeho uvedenie najskôr na trhu v Rusku už v priebehu tohto leta a následne neskôr v lete aj na ďalšie trhy v Európe, v Japonsku, Oceánii, Číne a v Severnej Amerike.

1 debata chyba
Články podľa značiek