Do Ženevy príde 8C Competizione Spider

Horúce talianske krivky sa vo Švajčiarsku predstavia v ľadovo bielom prevedení. Krásna Alfa Romeo 8C Competizione zo seba strhla strechu a za svoje meno si pripísala označenie Spider.

20.02.2008 12:00
Alfa Romeo 8C Competizione Spider Foto:
Alfa Romeo 8C Competizione Spider je stelesnením talianskej automobilovej krásy.
debata

V dizajne ako takom a v automobilovom zvlášť sú Taliani jednoducho neprekonateľní. Za temperamentnými južanskými tvarmi novej Alfy stojí Centro Stile Alfa Romeo a ich výnimočnosť podčiarkuje skutočnosť, že linku opustí iba limitovaná séria 500 kusov. Presne taký istý počet vozidiel sa vyrobil zo základného prevedenia s pevnou strechou.

Fotogaléria: Alfa Romeo 8C Competizione Spider****

Sofistikovaný interiér Alfy nešetrí kompozitovými materiálmi a sedadlá vyrobené z uhlíkových vlákien prinášajú vodičovi možnosť prispôsobiť si sedačku presne podľa svojich anatomických charakteristík.

Alfa 8C Spider zostáva verná osemvalcovému motoru so zdvihovým objemom 4691 cm3. Ten dosahuje maximálny výkon 331 kW (450 k) pri 7000 ot./min a spolupracuje so šesťstupňovou poloautomatickou prevodovkou. Konštruktéri stavili na koncepciu transaxle, čiže motor umiestnený vpredu a prevodovka vzadu.

Spider stojí na 20“ diskoch, obutých do nízkoprofilových pneumatík s rozmermi 245/35 vpredu a 285/35 vzadu. Pod nimi sa ukrývajú uhlíkovo-keramické brzdové kotúče Brembo s priemerom 380 mm a 360 mm.

debata chyba
Články podľa značiek