Lancia Thema dostane pohon všetkých kolies

Na autosalóne v Ženeve sa Lancia pochváli Themou AWD. Pohon všetkých kolies však dostane len k benzínovému motoru 3.6 V6 Pentastar.

21.02.2012 10:42
Lancia Thema Foto:
Benzínová Lancia Thema 3.6 V6 už bude môcť poháňať aj predné kolesá.
debata

Ponuka pohonu všetkých kolies je v segmente limuzín vyššej strednej triedy v Európe mimoriadne populárna, Fiat preto celkom logicky prichádza s Themou 4×4. Oficiálne ju predstaví na autosalóne v Ženeve.

Škoda, že automobilka nezverejnila technické detaily pohonu, ktorý chce v Theme použiť. Známe je len to, že aj verzia AWD bude primárne poháňať zadné kolesá, ku ktorým sa v prípade potreby pridajú predné. Okrem toho sa systém AWD automaticky zapne počas chladnejších mesiacov v roku, kedy je detekovaná hrozba šmyku, alebo dažďový senzor zaznamená dážď či sneh.

Použitím pripájateľného pohonu vraj konštruktéri ušetrili 5 % paliva (v porovnaní s použitím stáleho pohonu 4×4). Známy nie je ani nárast hmotnosti súvisiaci s inštaláciou pohonu všetkých kolies.

Pohon 4×4 bude Lancia kombinovať výlučne s benzínovým motorom 3.6 V6 Pentastar a osemstupňovou automatickou prevodovkou.

debata chyba
Články podľa značiek