Seat predstavil novú Ibizu Cupra

Nová Cupra dostala po vzore ostatných verzií upravené tvary karosérie a pár zmien v kabíne. Pod kapotou je známy štvorvalec 1.4 TSI s výkonom 132 kW.

24.04.2012 07:56
Seat Foto:
Seat Ibiza Cupra príde na trh ešte tento rok.
debata

Hoci je nová Ibiza Cupra prezentovaná len ako koncept, ako to už pri Seate býva, môžete ju považovať za hotový sériový model. Seat sa ňou pochválil na čínskom autosalóne, čo je dobre cielený krok. Práve v Číne by totiž automobilka v budúcnosti chela umiestniť čo najviac svojej produkcie. Čínsky koncept lákal okrem nových tvarov aj špeciálnym žltým lakom Crono Yellow, ktorý by mal byť vyhradený výlučne pre Cupru.

Zadný nárazník s centrálnou koncovkou výfuku by... Foto: Seat
Seat Zadný nárazník s centrálnou koncovkou výfuku by sa mal dostať aj do sériovej verzie.

Hlavnými zmenami v kabíne sú nový športový volant s páčkami radenia, upravený tvar predných sedadiel a inak konfigurovaný stredový panel. Novinkou je tzv. Seat Portable System, čo je odnímateľný 5-palcový displej umiestnený na vrchu palubnej dosky zobrazujúci údaje z navigácie a palubného počítača.

Novinkou je odnímateľný displej navigácie a... Foto: Seat
Seat Novinkou je odnímateľný displej navigácie a palubného počítača.

Na pohon auta slúži známy koncernový štvorvalec 1.4 TSI naladený na 132 kW/180 k (poháňa aj Fabiu RS a Polo GTI). Spolupracuje výlučne so sedemstupňovou prevodovkou DSG.

Sériová Ibiza Cupra sa na trhu objaví ešte tento rok.

debata chyba
Články podľa značiek