Ostrý Cadillac mieri na výstavu SEMA

Populárna výstava zameraná na upravené modely sa každoročne koná v americkom Las Vegas. Pre návštevníkov, ktorí sa v tom čase rozhodnú vzdať rulety a pokru, pripravil Cadillac úpravu svojho sedanu CTS. Koncept pomenoval nenáročne „Sport“.

29.10.2007 13:59
Cadillac CTS Sport Foto:
Koncept Cadillac CTS Sport
debata

Nabrúsené črty Cadillacu CTS sú v prípade štúdie Sport ešte výraznejšie a ostrejšie. Až sa bojíte auta dotknúť, aby ste sa neporezali. Tento americký automobilový diamant stojí na 20“ leštených diskoch kolies, spod ktorých svietia sýtožlté brzdové strmene. Nový predný a zadný nárazník je vyrobený z uhlíkových vlákien, na veku batožinového priestoru sa usadil decentný spojler. Upravená kapota disponuje dvojicou otvorov, ktoré prispievajú k lepšiemu odvodu tepla z motorového priestoru. Prísne geometrické pravidlá dodrži­avajú v zadnej časti auta aj dve obdĺžnikové koncovky výfuku, široké 3,5-palca (približne 8,9 cm).

V interiéri výraznejšie zmeny neprebehli. O športovejšiu atmosféru sa starajú kožené športové sedadlá Recaro a doplnky s imitáciou karbónu. Tlačová správa ešte spomína zabudovanú bluetooth hands-free súpravu. Majestátna maska za sebou ukrýva štandardný 3,6-litrový šesťvalec s výkonom 223 kW (303 k) pri 6700 ot./min a krútiacim momentom 366 Nm pri 4000 ot./min, ktorý poháňa aj u nás predávanú najvýkonnejšiu verziu modelu CTS.

debata chyba
Články podľa značiek