Toto je nová Škoda Superb

Škoda oficiálne odhalila podobu modernizovanej vlajkovej lode – modelu Superb.

03.04.2013 11:30
Škoda Superb Foto:
O tvary modernizovaného Superbu sa postaral slovenský dizajnér Jozef Kabaň. Na trh sa dostane v priebehu tohto leta.
debata (95)

Inovovaný Superb sa od doterajšieho modelu líši len v detailoch, vďaka ktorým lepšie zapadá do aktuálneho portfólia značky. Predné bi-xenónové svetlomety sú teraz vybavené denými LED svetlami, LED technológiou sú tvorené aj zadné združené svetlomety, pri ktorých budú koncové svetlá v tvare C tvoriť tri súbežné pásy svietiacich diód.

K kabíne sa objavujú nové poťahové a dekoračné materiály, novinkou je aj možnosť elektrického ovládania predného spolujazdcovho sedadla zo zadných sedadiel. Na želanie je možné Superb okrem iného vybaviť aj asistentom sledujúcim únavu vodiča a asistentom rozjazdu do kopca.

Podľa prvých informácií automobilky bude inovovaný Superb o 19 % úspornejší. Postarať sa o to má sériovo dodávaný štart-stop systém a systém rekuperácie brzdnej energie. Týchto „ekonomických“ úprav sa dočkajú všetky naftové verzie, vrátane základného benzínové Superbu 1.4 TSI (92 kW/125 k). V ponuke sa objavia aj verzie 2.0 TDI 4×4 (103 kW/140 k) s manuálnou prevodovkou a 2.0 TDI DSG 4×4 (125 kW/170 k).

Škoda Superb
Škoda Superb
Škoda Superb
95 debata chyba
Články podľa značiek