Luxusné SUV Citroën Wild Rubis debutuje v Šanghaji

Citroën chystá ďalšie rozšírenie prémiovej modelovej línie DS. Po vlaňajšom koncepte luxusnej limuzíny Numéro 9, ktorý naznačuje príchod vlajkovej lode radu DS, pribudne s najväčšou pravdepodobnosťou ešte luxusné SUV.

28.04.2013 09:00
Citroën DS Wild Rubis Concept Foto:
Citroën Wild Rubis je predzvesťou prémiového SUV, ktoré by malo doplniť päťčlennú rodinu línie DS.
debata

To sa prezentuje v podobe štúdie Wild Rubis na práve prebiehajúcom autosalóne v čínskom Šanghaji. Zdá sa však, že zatiaľ ide len o dizajnérske cvičenie. O pohone sa totiž Citroën v tlačovej správe nezmieňuje ani slovom. A rovnakým tajomstvom ostáva interiér skrytý za tmavými sklami. Zatiaľ si tak musíme vystačiť s pohľadom na línie exteriéru mohutného SUV s dĺžkou 4 700, šírkou 1900, no výškou len 1590 mm. Sériový model by tak mohol zapadnúť do triedy, ktorú dnes ovládajú Mercedes ML, BMW X5 alebo menej prémiový Volkswagen Touareg. To potvrdzuje aj veľkorysý rázvor s hodnotou 2,9 metra.

Štúdia, postavená na megalomanských 21-palcových diskoch, zaujme nielen rubínovočerveným lakom, ale aj množstvom chrómu, ktorý je v Číne veľmi populárny. Nájdete ho na prednej maske, ale aj zadných svetlách či výfukoch spojených lištou. Originálne sú spracované aj strešné nosiče, ktoré sa ponárajú do zadných stĺpikov.

Zdá sa však, že sériový model, ktorý by sa mohol dostať do výroby približne o dva roky, nebude sám. Podobný zámer totiž deklaroval aj sesterský Peugeot už takmer pred dvoma rokmi štúdiou SXC, ktorá by sa mala dostať na montážne linky pod názvom Peugeot 6008.

Citroën DS Wild Rubis Concept
Citroën DS Wild Rubis Concept
+5Citroën DS Wild Rubis Concept
debata chyba
Články podľa značiek