Honda Civic Tourer dostane adaptívne tlmiče

Honda dávkuje informácie o svojom novom kombi Civic Tourer po kvapkách. Najnovšie prezradila, že bude mať adaptívne tlmiče. Ale len vzadu.

05.08.2013 12:00
Honda Civic Tourer 4 Foto:
S novým kombi Civic Tourer sa Honda pochváli na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.
debata

Pripravované kombi Honda Civic Tourer, ktoré sa predstaví už v septembri vo Frankfurte, bude disponovať nielen najväčším batožinovým priestorom v triede, väčším než nová Škoda Octavia, ale po prvýkrát aj adaptívnymi zadnými tlmičmi. Na výber bude z troch druhov tvrdosti odpruženia – Dynamic, Normal a Comfort. Tie bude voliť vodič tlačidlom na stredovej konzole.

Zadné adaptívne tlmiče umožnia výber troch... Foto: Honda
Civic Tourer 1 Zadné adaptívne tlmiče umožnia výber troch druhov tvrdosti pruženia.

Honda pristúpila k tomuto kroku z dôvodu predpokladaného vyššieho užitočného zaťaženia. Adaptívne zadné tlmiče by mali totiž výrazne napomôcť jazdným vlastnostiam a kompenzovať jednoduchšiu konštrukciu zadnej nápravy s torznou priečkou.

Honda síce tvrdí, že Civic Tourer bude prvým modelom svojej triedy s takýmto konštrukčným riešením, no platí to len za predpokladu, že hovoríme o aplikácii iba na zadnej náprave. Adaptívne tlmiče sú totiž bežne dostupné, a to na všetkých kolesách, napríklad pre VW Golf alebo Opel Astra. Prístup Hondy však môže priniesť zákazníkovi výhodu nižšej ceny.

Nastavenie prebieha pomocou tlačidla na... Foto: Honda
Honda Civic Tourer Nastavenie prebieha pomocou tlačidla na stredovej konzole.

„Očakávame, že vďaka zavedeniu technológie v danom formáte si výhody tohto moderného systému bude môcť dopriať mnoho zákazníkov,“ uviedol Adrian Killham, hlavný vedúci projektu.

Model Civic Tourer budú vyrábať v továrni značky Honda vo Veľkej Británii a bude predstavený v septembri na autosalóne vo Frankfurte. Na európsky trh zamieri začiatkom roka 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Civic #Tourer #kombi #tlmiče #zadná náprava
Články podľa značiek