Zagato postavilo pre Aston Martin dva výročné modely

Kupé a kabriolet Aston Martin s karosériou od Zagata sú darčekom k storočnici britskej automobilky.

06.08.2013 06:00
Aston Martin Zagato Foto:
Kupé DBS a DB9 Spyder odeté talianskou karosárňou Zagato vznikli len vo dvoch exemplároch.
debata

Oslavy storočnice prestížnej britskej automobilky Aston Martin pokračujú. Po limitovaných edíciách sériových modelov Vanquish Centenary Edition a koncepte CC100 prichádzajú na rad dva solitéry. Tentoraz sa však o ne postarala slávna talianska karosáreň Zagato. Tá spolupracuje s Aston Martinom už od roku 1961. Ich prvým spoločným dielom bol slávny Aston Martin DB4 GT Zagato a posledným model V12 Zagato.

Aston Martin DBS Coupé Zagato Centennial Foto: Zagato
Aston Martin Zagato Aston Martin DBS Coupé Zagato Centennial

Dva špeciály postavené pri príležitosti výročia na platforme modelov DBS a DB9 sú darčekom Zagata k narodeninám. Dostali názov DBS Coupé Zagato Centennial a DB9 Spyder Zagato Centennial. Ide teda o jedno kupé a jeden kabriolet. Dizajnéri si nič neuľahčili. Karosérie oboch vzácnych automobilov sú úplne nové.

Kombinujú športový štýl a eleganciu luxusných mediteriánskych GT. Samozrejme, to všetko v retro podaní. Podľa šéfdizajnéra Norihika Haradu, to bola náročná úloha, pretože už východiskové modely patria k najkrajším autám na svete. O dizajn interiéru sa postaral Ennio Capasa.

Aston Martin DB9 Spyder Zagato Centennial Foto: Zagato
Aston Martin Zagato Aston Martin DB9 Spyder Zagato Centennial

Oba modely poháňajú atmosférické 6-litrové 12-valce s výkonom 350 kW pre DB9 a 380 kW pre DBS. Ak si na ne brúsite zuby, máte smolu. Oba kusy už majú totiž svojich majiteľov. Otvorený DB9 Spyder Zagato poputuje do zbierky amerického milovníka automobilov Petra Reada a DBS Coupe Zagato zas do garáže anonymného zberateľa z Japonska. Cena týchto vozidiel nebola zverejnená.

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Aston Martin #Zagato #Centennial #DB9 #DBS #storočnica
Články podľa značiek