Vynovený Duster už vo Frankfurte

Nová Dacia Duster má byť tichšia, úspornejšia a lepšie vybavená. Predstaví sa v septembri.

11.08.2013 08:00
Renault-DCross-Concept Foto:
Dizajn inovovaného Dusteru by mohol byť inšpirovaný štúdiou Renault DCross.
debata

Rumunská Dacia sa na nezáujem o jej lacné SUV Duster nemôže rozhodne sťažovať. Aj po troch rokoch výroby ide doslova na dračku. Veď len za prvých päť mesiacov tohto roka predala na celom svete takmer 156 000 Dusterov. Napriek tomu ho čaká výrazná modernizácia.

S najväčšou pravdepodobnosťou budú dizajnové zmeny inšpirované vzhľadom štúdie DCross, ktorá sa pod logom Renaultu objavila na autosalóne v brazílskom Sao Paule. Je to logické, na tamojšom trhu sa totiž Duster predáva ako Renault.

Inovovaný model má mať výrazne prepracovanú prednú masku, lepšiu zvukovú izoláciu interiéru, ktorá bola často kritizovaná, kvalitnejšie spracovanie kabíny, ale aj dotykové rozhranie, ktoré už používajú ostatné modely Dacie, napríklad MPV Logy a dodávka Dokker. Z nich si Duster požičia aj modernejšiu a úspornejšiu techniku.

Renault DCross Concept. Foto: Dacia
Renault d-Cross Renault DCross Concept.

Do služieb Dusteru má zavítať napríklad preplňovaný benzínový 4-valec 1,2 TCe, známy nielen z Dacií, ale aj Renaultov. Nie je tiež tajomstvom, že na kapote Dusetru by malo pribudnúť v poradí už tretie logo. Pod svojou značkou sa ho chystá ponúkať aj Nissan, a to s prívlastkom Terrano. Samozrejme, s pôvodným Terranom, ktoré sa v Európe predávalo do roku 2006, nebude mať nič spoločné. Drahšia japonská verzia Dusteru bude určená najmä pre indický trh a možno Rusko.

Vynovené terénne SUV z Rumunska sa predstaví na nadchádzajúcom jesennom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Frankfurt #Nissan #Renault #Dacia #Duster #Terrano #facelift #1 #2 TCe
Články podľa značiek