Honda Civic Tourer má rekordný objem kufra 624 litrov

Honda zverejnila prvé oficiálne fotografie a bližšie informácie o novej kombi verzii Civicu. Bude mať najväčší kufor v triede. Väčší ako Škoda Octavia Combi.

12.08.2013 06:00
Honda-Civic Tourer 2014 Foto:
Napriek výnimočným úžitkovým vlastnostiam si aj Civic Tourer zachoval mimoriadne športovú siluetu. Identickú s konceptom predstaveným na jar v Ženeve.
debata (6)

Honda nás s novým kombi Civic Tourer naťahuje už od autosalónu v Ženeve, kde sa predstavil v podobe konceptu. Dnes je však tajomstvo odhalené.

Ako vidno, sériová verzia sa príliš nelíši. Zachovala si extrémne športovú siluetu a zvláštnu „plávajúcu“ strechu, ktorá vznikla „zakusnutím“ tretieho bočného okna až do zadných stĺpikov. Takmer by ste neverili, že tento dynamický kombík dokáže ponúknuť najväčší kufor v nižšej strednej triede.

Karoséria kombi je v porovnaní s bežným Civicom... Foto: Honda
Honda-Civic Tourer Karoséria kombi je v porovnaní s bežným Civicom predĺžená o 235 mm. Nakladacia hrana kufra je teraz o 137 mm nižšie.

Objem batožinového priestoru dosahuje po spodný okraj okien neskutočných 624 litrov, čo je o 14 viac, ako dokáže ponúknuť doterajší rekordér – Škoda Octavia Combi. Tajomstvo Civicu Tourer sa skrýva, podobne ako v prípade hatchbacku, v nádrži umiestnenej pod prednými sedadlami. Práve tá uvoľnila miesto pre batožinu.

So sklopenými zadnými sedadlami vzrastie objem na 1 668 litrov. Tu však už Octavia drží Civic pevne v hrsti. V takomto usporiadaní má totiž až 1 740 litrov, čo je o 72 viac. Lenže Civic Tourer má ešte jedno eso. Aj on zdedil zázračné zadné sedadlá Magic Seats, ktoré sa dajú nielen sklápať do roviny, ale aj zdvíhať ich sedáky podobne ako v kine. Variabilita tohto japonského kombi bude preto nepochybne vyššia.

Kufor Civicu Tourer dosahuje rekordný objem 624... Foto: Honda
Honda-Civic Tourer 2014 Kufor Civicu Tourer dosahuje rekordný objem 624 litrov. Po sklopení sedadiel je to 1 668.

Karoséria Toureru je v porovnaní s bežným Civicom predĺžená o 235 mm na konečných 4 520. Vstup do kufra uľahčuje nakladacia hrana, ktorú Honda znížila v porovnaní s hatchbackom až o 137 mm (565 mm). A k tomu pridala praktické dvojité dno, pod ktorým sa nachádzajú schránky pre malé predmety.

Unikátnou vlastnosťou nové japonského kombi budú zadné adaptívne tlmiče. Tie pomôžu jazdným vlastnostiam v prípade predpokladaného vyššieho zaťaženia. Nastavovať sa dajú tri módy odpruženia – Comfort, Normal a Sport.

Variabilitu usporiadania interiéru a... Foto: Honda
Honda-Civic Tourer 2014 Variabilitu usporiadania interiéru a batožinového priestoru zvyšujú sedadlá Magic Seats.

Pod kapotu si Civic Tourer vzal zatiaľ len dva agregáty. Slabší benzínový motor 1,4 i-VTEC a silnejší diesel 2,0 i-DTEC z krátkeho Civicu tu totiž nenájdete. Tourer sa spolieha výlučne na stred ponuky – benzínový 4-valec 1,8 i-VTEC (104 kW) a novučičký úsporný diesel 1,6 i-DTEC (88 kW).

Prevádzkové parametre zostávajú tajomstvom. Dozvieme sa ich až počas svetovej premiéry v septembri vo Frankfurte nad Mohanom. Skutočnosť, že Civic Tourer debutuje na európskej pôde vôbec neprekvapuje. Navrhnutý bol totiž v Európe a výlučne pre európsky trh. Vyrábať sa bude v britskom Swindone. Do predaja sa ale dostane až začiatkom budúceho roka.

Honda-Civic Tourer 2014
Honda-Civic Tourer 2014
+6Honda-Civic Tourer 2014
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Civic #Tourer #kombi #Swindon #kufor
Články podľa značiek