Kia predstaví vo Frankfurte koncept imidžového mestského modelu

S výrobou nového sériového modelu vychádzajúceho z frankfurtského konceptu Kia zatiaľ neráta. Počká si najprv na reakcie verejnosti.

15.08.2013 12:00
Kia Concept Frankfurt 2013 Foto:
Ani frankfurtskému konceptu Kie nechýba typická tigria maska. Tentoraz vo výrazne kontrastnom prevedení.
debata

V septembri vo Frankfurte nad Mohanom odhalí Kia štúdiu vozidla, určeného najmä do mestskej premávky. Z dvoch priložených fotografií však ťažko hádať, či pôjde o typicky mestský model nižšej triedy, alebo módny crossover. Automobilka však tvrdí, že koncept bude mať dramatický dizajn, evokujúci robustnosť, dynamiku, eleganciu a emócie.

Interiér je priam futuristický. Vyzerá to tak,... Foto: Kia
Kia Concept Frankfurt 2013 Interiér je priam futuristický. Vyzerá to tak, že sedadlá budú pevne uchytené ku karosérii a nastavovať sa bude volant a pedále, podobne ako v niektorých superšportoch.

Cieľom Kie bolo vytvoriť mestský automobil, ktorý by uspokojil individualistov aj náročných zákazníkov. Preto bude vybavený prvkami, ktoré sa s triedou mestských áut zväčša nespájajú. Nič viac však Kia nekonkretizuje, dokonca aj názov zostáva zahalený tajomstvom.

S výrobou modelu, ktorý by vychádzal z pripravovanej štúdie, Kia zatiaľ neráta, chce si počkať najprv na reakcie verejnosti. Ale ako to už býva, nič nie je vylúčené. Možnože sa preto pozeráme na dizajn budúcej generácie Ria.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Frankfurt #koncept #mestské auto #imidž
Články podľa značiek