Hyundai Avante prezrádza podobu modernizovanej Elantry

Po prvej snímke siluety nového Avante prichádza Hyundai s ďalšími oficiálnymi fotografiami novinky, ktorá si v Európe ponechá názov Elantra. Najväčšou zmenou bude naftový motor pod kapotou.

23.08.2013 06:00
debata
Elantra sa zmenami exteriéru snaží priblížiť... Foto: Hyundai
Hyundai Elantra 2014 Elantra sa zmenami exteriéru snaží priblížiť mladším modelom Hyundaia. Dostala hexagonálnu masku aj denné LED svetlá.

Exteriérovými úpravami sa Elantra priblíži k mladším súrodencom. Vidno to na hexagonálnej prednej maske inšpirovanej modelmi i40 a kupé Genesis. Nechýbajú ani denné LED svetlá. Zadné svetlá sa novou grafikou odvolávajú na model i30. Prepracovaný nárazník má odhalenú koncovku výfuku.

Fotografie interiéru Hyundai zatiaľ nezverejnil, ale prezradil, že na palube sa objaví samočinný parkovací asistent a variabilný posilňovač riadenia s troma úrovňami nastavenia účinku. Prepracovaná bude aj palubná doska s novými prieduchmi ventilačného systému.

V zadnej časti podstúpila zmenu grafika zadných... Foto: Hyundai
Hyundai Elantra 2014 V zadnej časti podstúpila zmenu grafika zadných svetiel aj nárazník.

Čo je však najpodstatnejšie, pod kapotou pribudne po prvý raz naftový motor. Elantra si požičia 4-valec 1,6 CRDi v najvýkonnejšej verzii 94 kW z Hyundaia i30. To jej dá nepochybne väčšie šance na úspech. V spojení s manuálnou prevodovkou udáva výrobca spotrebu 5,4 litra nafty na 100 km. S automatickou to bude o 0,8 litra viac.

Ďalšie informácie sa dozvieme po oficiálnej svetovej premiére modernizovanej Elantry v septembri vo Frankfurte nad Mohanom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #diesel #Elantra #Avante #modernizáci
Články podľa značiek